Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 12. 2. 2024.

| Politika

"Ujedinimo Pirot" više nije ujedinjen: Zavetnici deo vlasti, POKS nije

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
poks
Zavetnici u vlasti, POKS nije; foto: Lj. F.

Na lokalnim izborima u Pirotu 17. decembra lokalni odbori Srpske stranke Zavetnici i Pokreta obnove Kraljevine Srbije izašli su u koaliciji "Ujedinimo Pirot", ali njihovo ujedinjenje je kratko trajalo. Zajedno su usvojili 2 mandata, a da više nisu u koaliciji bilo je jasno na konstitutivnoj sednici Skupštine kada je odbornik Zavetnika podržao vlast, dok predstavnik POKS-a nije.

Svoje odborničke mandatate verifikovali su Vladimir Stojanović iz Zavetnika i Miloš Teodosijević iz POKS-a, ali su deo vlasti postali samo Zavetnici, koji su dobili i jedno mesto većnika.

Glasanje za gradonačelnika i ostale funkcionere je bilo tajno, a Teodosijević kaže da on nije podržao vlast.

Nije istina da sam glasao za SNS rukovodstvo u Pirotu. Kao odbornik POKS-a glasao sam protiv izbora predsednika Skupštine i drugih funkcionera. To će se potvrditi i u mom daljem javnom delovanju u Skupštini grada Pirot. POKS nije, niti može biti u vlasti sa SNS-om, strankom koja rasprodaje našu teritoriju, državne, ekonomske i ekološke resurse, de fakto priznaje lažnu državu "Republiku Kosovo" i želi na mala vrata da vrati Rio Tinto u Srbiju - kaže Teodosijević.

On dodaje da je ispoštovao stav centrale stranke da se u nijednoj lokalnoj samoupravi gde imaju odbornike ne ulazi u vlast sa SNS-om.

Mi smo imali razgovore oko formiranja vlasti, ne ulazim u odluke naših bivših koalicionih partnera, ja sam zastupao stav vrha naše stranke i ostao opozicioni odbornik. Ne pripadamo ni drugoj opozicionoj grupaciji, ni vladajućoj strukturi. Imaćemo svoj stav. Koalicija formalno više ne postoji, s obzirom da su iz stranke Zavetnici prihvatili ulazak u gradsku vlast, a mi smo ostali u opoziciji - rekao je Teodosijević.

Podsetimo, najviše predstavnika u lokalnom parlamentu ima lista oko naprednjaka - 29, zatim lista “Pirot protiv nasilja” koja ima 20 odbornika, socijalisti su osvojili 5 mandata, a sada POKS-a i Zavetnici po jednog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rule

    07:26 // 19. 2. 2024.

    Biznismen Aki je naš uzor, naš ponos i vodilja koja nas vodi u svetlu buduċnost.

  • Torpedo

    19:03 // 12. 2. 2024.

    Boskic nam se ucutao, nigde ga nema !? Ne moze da se opasulji zbog izdaje Zavetnice ! Gajio guju u nedrima ! Naivnost se placa !

  • Ceda

    15:42 // 12. 2. 2024.

    Radikalka ce biti ministarka za porodicu i demografiju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: