Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 10. 3. 2022.

| Politika

Ujedinjeni za pobedu Srbije: Leskovac grad sa najnižim primanjima

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Opozicija Leskovac
Predsednik Vučić krivac što je Leskovac ove godine iz republičkog budžeta dobio 116 miliona dinara manje; foto: M. M

Da je Leskovac i dalje grad sa najnižim primanjima, kao i da aktuelna vlast ne vodi računa o najbitnijim segmentima društva, već samo o ličnim interesima, istakli su leskovački kandidati za poslanike liste Ujedinjeni za pobedu Srbije. Oni su pozvali i sve Leskovčane da u petak, 11. marta od 18 sati, dođu u Narodno pozorište, gde će, kažu, od Zdravka Ponoša i Marinike Tepić moći da čuju u kakvoj će Srbiji živeti nakon aprilskih izbora.

Najbolje pozicionirana kandidatkinja za poslanika u republičkom parlamentu iz Leskovca Jelena Spirić, koja se nalazi na 55. mestu liste, kaže da taj grad i dalje ima najmanje zarade u Srbiji, ali i ocenjuje ponašanje predsednika Vučića kao licemerno, jer je, tvrdi, upravo on taj zbog koga je Leskovac ove godine iz republičkog budžeta dobio 116 miliona dinara manje nego u prethodnoj godini.

Predsednik je pokazao svoje licemerje na delu, jer je svoju kampanju krenuo iz grada gde su najmanja primanja. Ljudi su bili prisiljeni da prisustvuju njegovoj šaradi, iako rade za bedne pare. On je zajedno sa svojim nameštenicima uskratio Leskovcu čak 116 miliona iz republičkog budžeta, a za te pare su mogla da budu izgrađena najmanja dva prekopotrebna vrtića. Jedini novac koji je stigao od Republike prošle godine je za stadion, koji će iz kombinacija sa firmom GAT doneti finansijski boljitak, ali će građani dobiti stadion sa praznim stolicama i ogromnim troškovima održavanja - rekla je Spirić.

Da vlast urušava obrazovanje i ne brine o budućnosti sve dece kazao je Dragan Stošić, koji se našao na 110. mestu liste za poslanike. On kaže i da obrazovanje ne sme da bude glavna tema samo kada su u pitanju lažni doktorati i prepisivanje, već da svako zvanje mora da prati i znanje.

Oni ne urušavaju obrazovanje jer nemaju novca, već zato što se plaše obrazovanih ljudi. Oni koji vode zemlju nisu na tom nivou obrazovanja i pokušavaju ljude da drže manipulacijom i veoma slabim obrazovanjem, da bi mogli da rade one manuelne poslove. Obrazovanje ne sme da bude tema samo o lažnim doktoratima i prepisivanjima, već da svako zvanje prati obrazovanje. Pozivam sve prosvetne radnike da promene ovo društvo - rekao je Stošić.

Kandidati za poslanike govorili su i o subvencionisanju stranih investitora koji su samo u poslednjih 15 godina, po njihovim rečima, dobili 93% subvencija, dok su domaća preduzeća subvencionisana sa svega 7%.


Skup opozicije u petak u Leskovcu i Vlasotincu

Nakon što je Aleksandar Vučić započeo predizbornu kampanju za predsednika Srbije iz Jabalničkog okruga, i predsednički kandidat liste Ujediljeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš obratiće se Leskovčanima u petak, 11. marta, od 18 sati u Narodnom pozorištu. IMG_20220310_131704 Skup opozicije u petak od 18 sati; foto: M. M.

Osim Ponoša, kako navode, na skupu u Leskovcu govoriće i Marinika Tepić, koja predvodi listu kandidata za narodne poslanike. Ona će, kako ističu, od 15 sati zajedno sa Miroslavom Aleksićem iz Narodne stranke, koji se nalazi na 3. mestu liste za poslanike i predsednikom Pokreta slobodnih građana Pavlom Grbićem razgovarati sa Vlasotinčanima ispred zgrade Opštine.

Podsetimo, kampanju za parlamentarne izbore opoziciona lista Ujedinjeni za pobedu Srbije počela je iz Niša, dok se o ponašanju aktuelne vlasti u prethodnih 10 godina govorilo i u Prokuplju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Владета Понош

    16:19 // 10. 3. 2022.

    Што слабији материјални статус то нижа свест. Зато сиромашни већински и гласају корумпиране богате, чак и поремећене, властодршце.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: