Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 22. 11. 2013.

| Politika

“Umanjite račune za grejanje u Nišu”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nocva-stranka-stojanovic-i-ana.jpg
Stojanović i Ana Kražić Živković

Na prvoj konferenciji za novinare predsednik novoformiranog niškog odbora Nove stranke Dejan Stojanović kritikovao je novi tarifni sistem niške Toplane.

Stojanović je rekao da je uvođenje novog tarifnog sistema na štetu građana Niša, a to je i dokumentovao računima Gradske toplane.

Prema njegovim rečima u januaru je za grejanje, za stan od 84 kvadrata, trebalo izdvojiti 5.958 dinara, dok je prema novom obračunu u septembru i oktobru trebalo platiti 8.882, odnosno 8.528 dinara, iako su radijatori bili hladni.

- Ovo je bio način da se poskupljenje uvede na “mala vrata”. I fiksni i varijabilni deo su na neki način fiksni, samo što su računi poprilično uvećani u odnosu na prethodnu grejnu sezonu. Lokalna vlast misli samo kako da izvuče novac od već osiromašenih građana, a dokaz za to su računi uvećani za 30 odsto - kaže Stojanović.

Nova stranka zahteva od vlasti i Toplane da umanje račune za grejanje za septembar i oktobar. Ukoliko to ne urade u narednih 14 dana na sledećoj konferenciji za novinare Nova stranka će predstaviti model po kome će i Toplana i gradjani Niša moći da uštede.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bratanac

    11:20 // 1. 12. 2013.

    nastavak 2:Po zahtevu KFW banke da se krene sa naplatom po utrošku u Nišu je odlučeno da se ide na celom konzumu, kao u Subotici. Mnogi gradovi su to uradili samo na delu sistema u prelaznom periodu.

  • Bratanac

    11:16 // 1. 12. 2013.

    nastavak:Stanje na kalorimetru je dostupno korisnicima i svako očitavanje potpisuje vlasnik objekta ili predstavnik Skupštine stanara, koji dobija svoj primerak. Pitajte EPS zašto da li postupa tako?

  • hedonist

    20:03 // 29. 11. 2013.

    @bratanac-normalno,nisi odgovorio,jer je kvazi-tarifni sistem politicka ,a ne tehnicka odluka.pun mi je k.. od vas evropljana,koji ste samo u stavros otisli,a puna vam usta evropskih propisa.jadni mi!

    • Bratanac

      11:13 // 1. 12. 2013.

      Nisam ni video pitanja...
      Način obračuna nije istovetan jer nemaju svi iste energente, niti istu nabavnu cenu za njih. Na jugu Srbije su struja i gas skuplji nego na severu zemlje (tranzitni troškovi)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: