Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 7. 12. 2015.

| Politika

Umesto odgovorom, Džunić se brani ćutanjem

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Boban Džunić
Foto: Opština Palilula

Predsednik niške Opštine Palilula i funkcioner SNS Boban Džunić i dalje odbija da kaže ko je i zbog čega platio reklamiranje njegovog pisma podrške Aleksandru Vučiću.

Džunić već dva dana ne odgovara na telefonske pozive i SMS poruke novinara Južnih vesti, a zvanične informacije o ovoj temi nema ni na sajtu te institucije.

Nemanja Nenadić Jasna zloupotreba položaja; Nemanja Nenadić, foto: MC.rsProgramski direktor "Transparentnosti Srbija" Nemanja Nenadić kaže da reklamiranje na Fejsbuku obično ne košta mnogo, ali da je situacija sporna iz nekoliko razloga.

Ovde je reč o pitanjima koja nisu ni na koji način u vezi sa nadležnostima grada Niša ili njegovih opština - kaže Nenadić.

On dodaje da zbog toga gradska opština ne bi trebalo da snosi bilo troškove oglašavanja na tu temu, ma koliko oni bili. 

Štaviše, mislim da lokalni funkcioneri i gradske opštine ne treba ni da izdaju saopštenja u vezi sa pitanjima koja nemaju veze sa njihovim poslom - kaže Nenadić.

Podsetimo, na Fejsbuku se 29. novembra pojavio takozvani "promovisani tekst", odnosno plaćena reklama za saopštenje u kome Boban Džunić, potpisan kao "Predsednik Gradske opštine Palilula i član Glavnog odbora SNS" pruža podršku premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i "osuđuje brutalne medijske napade" njega.

Ipak, Džunić je odbio da odgovori na pitanje koji je bio interes građana Palilule da se plati reklamiranje spornog saopštenja, kao i ko je to platio. Umesto toga, Džunić je vređao novinara "Južnih vesti" i na kraju spustio slušalicu.

Čeka se Agencija za borbu protiv korupcije

Inače, zbog teksta saopštenja Boban Džunić bi mogao da bude i novčano kažnjen ukoliko se utvrdi da je prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Ovaj zakon, naime, jasno definiše obavezu da javni funkcioneri "nedvosmisleno predoče sagovornicima i javnosti da li iznose stav organa u kojem vrše javnu funkciju ili stav političke stranke".

Kazna za kršenje ovog propisa je od 50.000 do 150.000 dinara.

Džunić se pravdao tvrdnjom da se ta zakonska odredba ne odnosi na takozvane "neposredno" izabrane funkcionere, gde on svrstava sebe.

Ipak, iz Agencije za borbu protiv korupcije kažu da su neposredno izabrani funkcioneri isključivo: poslanici, odbornici i predsednik Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    05:29 // 8. 12. 2015.

    On se ne brani cutanjem,vec je mu je vokabular skroman!Dosljak,koji sebe naziva Nislijom,jer se rodio u niskoj bolnici!Tanak na recima,bez duha,ali sve bi ucinio da se dodvori hijerarhijski visim od sebe!

  • Nebitan2

    19:02 // 7. 12. 2015.

    Nemojte sad da mu kvarite plan.Sad je fokusiran na upražnjeno mesto ministra vojnog,ali ga strah da ga Bulat ne uzme pre njega.

  • Stanko

    18:55 // 7. 12. 2015.

    A sta da radi kad veliki vodja voli kad mu se tako uvlace, slihtaju i daju nemilosrdnu podrsku i lojalnost. Takve kao sto je ovaj i ovakvim postupkom vodja nagradjuje i unapredjuje, takvi napreduju bez obzira na njihovu sposobnost, njihovo znanje i koliku ce stetu kasnije napraviti. Tu je problem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: