Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 5. 8. 2014.

| Politika

Uporno dupliranje funkcija u Lebanu

Autor:Ana JovanovićIzvor:Južne vesti
lebane
I u Lebanu duple funkcije

 „Pokret za spas Opštine Lebane“ optužio je lokalnu vlast da ne poštuje Zakon o lokalnim izborima i odluku Agencije za borbu protiv korupcije u slučaju odbornika Ivana Bogdanovića i Dragana Miljkovića koji su po drugi put postavljeni za pomoćnike Gorana Janjića, predsednika Opštine Lebane.

U saopštenju za javnost ovog pokreta navedeno je da su odbornici Miljković i Bogdanović 3. januara ove godine po prvi put postavljeni za pomoćnike, iako je to bilo u suprotnosti sa zakonom, s obzirom na to da ne mogu da obavljaju dve javne funkcije.

Nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije tek 5. juna naložila da se Miljković i Bogdanović razreše funkcije pomoćnika predsednika, to je i učinjeno, o čemu je i obaveštena nadležna agencija.

- Međutim, već 14. jula potpisani su novi ugovori sa istim osobama i direktno je prekršena odluka agencije, kao i zakon. Ovog puta, Ivan Bogdanović postavljen je za pomoćnika predsednika za društvene delatnosti, a Dragan Miljković za pomoćnika za socijalna pitanja - navedeno je u saopštenju.

Dragan Miljković, odbornik i pomoćnik predsednika Opštine ne osporava navode.

- Kada smo prvi put imenovani za pomoćnike do greške je došlo jer nismo znali da treba da uputimo zahtev za saglasnost Agenciji u roku od nedelju dana. Po drugi put smo ispoštavali kompletnu proceduru i zahtev je poslat 15. jula, dan nakon našeg imenovanja - dodaje Miljković.

I Goran Janjić, predsednik Opštine Lebane, kaže da je njihov jedini propust što nisu u propisanom roku uputili zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije kada su Miljković i Bogdanović prvi put postavljeni za pomoćnike.

- Ukoliko sada ne dobijemo saglasnost Agencije oni će se povući sa funkcija pomoćnika - objašnjava Janjić.

Incijator za osnivanje „Pokreta za spas Opštine Lebane“ Srđan Živković je ujedno i predsednik Opštinskog odbora Srpske narpedne stranke i vlasnik lokalne Televizije “Caričin grad”.

Prema rečima pomoćnika Dragana Miljkovića, upravo u radu ove televizije postoje nepravilnosti o čemu će, kako kaže, uskoro izneti više detalja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lebanac.jug

    16:26 // 26. 1. 2015.

    Zarko Kafana.i opstina..jedini..koji zive u Lebane

  • Jovan

    17:22 // 14. 10. 2014.

    U Lebane svaladaju lopovi i narko dileri,zato ako neko procita ovo a moze njima stati na vrat neka izvoli za dokaze nece imati problema samo neka proseta ulicom ovog jadnog gradica.

  • Miroslav Jović

    12:46 // 11. 8. 2014.

    Predraga Stosica za predsednika opstine, pa da se vidi kako se Lebane uzdize iz statusa najnerazvijenijih opstina u Republici Srbiji. Hajte zene dajte snagu i glas svoj za Predraga Stosica!!!!.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: