Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 26. 6. 2020.

| Politika

Upravni sud poništio odluku OIK u Svrljigu, nema ponovnog glasanja u selu Okolište

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
glasanje
Sa presudom Upravnog suda, objavljeni i konačni rezultati u Svrljigu; foto: Lj. F.

Izborne kalkulacije u Svrljigu konačno su završene nakon što je Upravni sud kasno sinoć poništio rešenje Opštinske izborne komisije da se izbori u selu Okolište ponove, a koje je donešeno nakon žalbe predstavnika Jedinstvene Srbije kojima je na lokalu nedostajalo 18 glasova kako bi prešli cenzus.

Opštinskoj izbornoj komisiji najpre se žalio predstavnik Jedinstvene Srbije u Svrljigu da je u biračkom odboru u Okolištu bilo srodnika – dve sestre koje su bile ispred liste Muamera Zukorlića za republičke izbore. Iako bez neke veze sa lokalnim izborima, ali i pored toga što su u ovako malom mestu gotovo u svakoj komisiji od 42 biračka mesta članovi na neki način rodbinski povezani, žalba je upućena samo za to biračko mesto i tu žalbu usvojila je Opštinska izborna komisija.

Odlučeno je i objavljeno da se izbori ponovo održe u nedelju, 28 juna, ali su se na rešenje OIK-a Upravnom sudu žalili predstavnici Pokreta za spas Svrljiga.

Presudom Upravnog suda, Odeljenje u Nišu poništeno je Rešenje Opštinske izborne komisije kojim je usvojen prigovor Gorana Marinkovića i raspisani ponovni izbori na biračkom mestu broj 5 Okolište. S obzirom na navedeno, ponovni izbori neće biti održani i Opštinska izborna komisija je objavila konačne rezultate izbora za odbornike Skupštine opštine Svrljig – saopštila je OIK Svrljig.

Nakon ovakve presude Upravnog suda, ranije objavljeni rezultati lokalnih izbora postaju i konačni, pa će u Svrljigu apsolutnu vlast sa 19 od 27 odbornika imati koalicija oko SNS koju još čine Ujedinjena seljačka stranka i PUPS, 6 odbornika imaće Pokret za spas Svrljiga i 2 odbornika imaće SPS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Selac

    00:23 // 29. 6. 2020.

    Cepi vas Milija.

  • Djura pirocanac

    17:55 // 26. 6. 2020.

    Svako ponasanje protivno interesima "elite"moze se smatrati kriminalom, jer ta ista "elita"odredjuje pravila i donosi zakone kojima ne podleze i moze da ih krsi a za to ne odgovara.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: