Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 25. 10. 2022.

| Politika

Uspravna Srbija: Vlada da zabrani isključenje struje siromašnim građanima do maja

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
Struja KOSTA
US: Minimalno pristojni uslovi da se prebrodi predstojeća zima; Ilustracija; foto: A. Kostić

Za građane koji su bez svoje krivice dovedeni u stanje da ne mogu da izmire svoje obaveze prema državi i nemaju finansijske mogućnosti da plaćaju struju, Pokret "Uspravna Srbija" traži od republičke Vlade da kao prvu u novom sazivu donese odluku o zabrani isključenja struje svim fizičkim licima do 1. maja 2023. godine.

Kažu da takva odluka predstavlja minimum solidarnosti sa stotinama hiljada građana koji nisu u stanju da izmire svoje obaveze, a pre svega na stanovnike juga Srbije. dobrašinović Dragan Dobrašinović jedan od osnivača pokreta Uspravna Srbijatraži da se zabrani isključenje struje; Foto: D.D.

Ovo je ujedno i garancija za ogroman broj građana koji su bez svoje krivice dovedeni u stanje siromaštva koje sve češće poprima i ekstremne razmere, da će u minimalno pristojnim uslovima moći da prebrode tešku zimu koja je pred nama - kaže Dragan Dobrašinović, predsednik Pokreta.

Podseća da Vlada Srbije snosi najveću odgovornost ne samo za veliko osiromašenje građana, već i za uništavanje elektroenergetskog sistema Srbije i štetu koja se meri milijardama evra.

Oni koji su svojom katastrofalnom kadrovskom politikom i neviđenom korupcijom uništili EPS, nemaju pravo na neosetljivost i zatvaranje očiju pred nevoljama ljudi u ovoj zemlji koji se bore za golu egzistenciju - smatra Dobrašinović.

Naglašava da nijedan čovek, niti dete u Srbiji, ne sme da dočeka zimu u strahu da li će imati elementarne uslove za život.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Olivera Tošić

    17:37 // 6. 11. 2022.

    Kome vise da se obratim za pomoć. Mojoj majci i bratu isključena struja, nema vode i ogrev za zimu. Oboje bolesni. Kupe jednu sveću pa je upale sto kasnije,da im preostane za drugo veče. Žive sa 20 000 din. Mesečno. Gde je država. Da se zainteresuje i da ode da vide uslove. Strasno.

  • Ivan

    20:33 // 26. 10. 2022.

    Ma malo me briga....ja štedim struju,trošimo 220kilovata mesečno,račun plaćam redovno i hoću da imam tu je...u struju za jednu sijalicu!!!
    Nek ugase Beograd na vodi,Delta city,zadrugu,svetleći most,vile,bazene...

  • А богати не морају ни порез?

    16:53 // 25. 10. 2022.

    А,ко то има данас вишак пара?Мени ли је мерак да плаћам рачуне?Зашто тај новац не бих трошио на друге ствари,а Србија нек' ми опрости сва дуговања?Може?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: