Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 14. 11. 2023.

| Politika

Usred kampanje naprednjaci u Prokuplju oduzimaju prostorije Demokratskoj stranci

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
prostorije DS
Demokrate dobile rešenje o iseljenju iz prostorija; Foto: Lj. M.

U jednom od poslednjih poteza lokalne vlasti u Prokuplju doneta je odluka da se oduzmu prostorije u Ulici Ratka Pavlovića koje je dugi niz godina koristila Demokratska stranka. U Rešenju koje je donelo Odeljenje za urbanizam, stambeno-komunalne delatnosti i građevinarstvo nalaže se DS-u da napusti prostor od oko 80 kvadrata za 15 dana, a u slučaju da to ne urade, sprovešće se prinudno iseljenje o njihovom trošku.

Načelnik Gradske uprave Nevena Jović potpisala je Rešenje koje nalaže DS-u da se iseli iz prostorija, a kao razlog je naveden da DS nema odbornike u lokalnoj Skupštini i da samim tim nema pravo na korišćenje tih prostorija.

Za demokrate je ovakva odluka neprihvatljiva, nekolegijalna i opisuje lokalnu vlast koja na sve načine želi da uguši svaki vid otpora i uceni svakoga ko misli drugačije, jer su prethodne tri godine vanparlamentarna stranka zato što su bojkotovali prethodne izbore, a rešenje o iseljenju bez ikakve najave stiglo je sada, mesec dana pred izbore. rešenje Rešenje koje je donela Gradska uprava u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Nakon što su prodali sve što su mogli, a što je bilo u vlasništvu Grada, otpustili nepodobne radnike JKP Hammeum, koncesiono izdali profitabilne poslove u gradu beogradskoj firmi za sramnih 505.000 dinara, dali im na upravljanje naplatu parkinga i Gradske pijace koja je nedavno potpuno renovirana državnim novcem, ugasili Sportski centar, zatvorili bazen, sada su došle na red prostorije koje koristimo još od 2008. godine da i njih uzmu. Ne bi me začudilo da ih stave na prodaju kao što su prodali sve - kaže Slaviša Momčilović, predsednik Gradskog odbora DS u Prokuplju.

Naglašava da je ovo nasilje nad Demokratskom strankom u stvari demonstracija sile i želja naprednjaka da uvedu diktaturu, ne prezirući ni od čega kako bi očuvali svoju, po njemu, korumpiranu i nesposobnu vlast. prostorije DS Demokrate koriste prostorije od 2008. godine; Foto: Lj. M.

Uništavanje svega što je u vlasništvu Grada postalo je simbol vladavine SNS-a, gde se represija i politikantski revanšizam koriste kao sredstvo očuvanja moći. Demonstracija sile SNS-a u Prokuplju ne predstavlja izolovan incident i ovaj potez je deo šire strategije koja podrazumeva gušenje svakog oblika demokratskog izražavanja neistomišljenika - dodaje Momčilović.

Podseća na “otimanje” zgrade bivšeg Radničkog univerziteta i Kulturno-obrazovnog centra, koja je najpre potpuno renovirana državnim parama građana, a nakon toga se u nju uselila Srpska napredna stranka. zgrada SNS Zgrada bivšeg Radničkog univreziteta pretvorena u stranačke prostorije SNS-a; Foto: Lj. M.

Prokuplje ne pamti ovako korumpiranu vlast od svog nastanka, sve što su govorili da je prethodna vlast nezakonito radila, oni su usavršili svaki lopovluk do nivoa da im niko ništa ne može jer kontrolišu bukvalno sve institucije. Sve ovo vreme strankom iz Beograda upravlja bivši, a verovatno i budući narodni poslanik Darko Laketić, kome je ovo četvrti mandat koji dobija kao kandidat iz Prokuplja iako čovek živi i radi u glavnom gradu Srbije. Postavio je nestručne i poslušne ljude kojim rukovodi i za sve se pita i najgrublje zloupotrebljava vlast - tvrdi Momčilović.

Dodaje i da, umesto da se bave pitanjima od javnog interesa, vlast SNS-a u Prokuplju se opredelila za politički teror i manipulaciju kako bi eliminisala svaku preostalu opoziciju i ljude koji misle drugačije, te da, uprkos pritiscima i zastrašivanjima članova DS-a, samo dodatno motiviše njihovu borbu za demokratiju i prava građana Prokuplja i Srbije.

Iako rok za iseljenje, sudeći po rešenju kada je doneto polako ističe ovih dana, demokrate naglašavaju da se neće iseliti i da će svojim telima braniti prostorije u kojima su duže od 15 godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragiša Nikolić

    19:52 // 16. 11. 2023.

    Vidite, ne radi se o nikakvom nasilju. Demokratska stranka je odavno izgubila poverenje građana Prokuplja i nema odbornike u lokalnom parlamentu. Prostorije u kojima se stranka nalazi godinama unazad, verovatno će biti date na korišćenje nekom javnom preduzeću ili izdate u zakup. Tu nema ničeg lošeg i zlonamernog.

  • Decak

    23:40 // 14. 11. 2023.

    Neverovatno nasilje. Nadam se da ce gradjani Prokuplja saznati za ovaj teroristicki akt i osuditi ga prilikom glasanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: