Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 4. 7. 2014.

| Politika

Uzdrmana vlast u Dimitrovgradu

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
ivanov i petrov
Koalicioni partenri Ivanov (desno) i Petrov zabrinuti za političku situaciju u Dimitrovgradu, foto: plusonline.rs

Poslednjih meseci, prema rečima predsednika Opštine Dimitrovgrad Nebojše Ivanova, neverovatan je politički pritisak za promenu političke vlasti u ovoj Opštini, a predvodnici su, tvrdi predsednik, narodni poslanici SNS.

O ovome su Ivanov i predsednik Nacionalnog saveta Bugara i visoki funkcioner stranke Zajedno za Srbiju Zoran Petrov, upoznali i šefove diplomatije Srbije i Bugarske Ivicu Dačića i Kristijana Vigenina, koji su nedavno imali sastanak u Beogradu.

- U poslednja dva meseca imamo neverovatan politički pritisak za promenu vlasti u Dimitrovgradu, i što je najgore, predvode ga narodni poslanici SNS, koji na beskrupulozan način uz učešće kriminalizovanih grupacija žele da promene lokalnu vlast – izjavio je tokom sastanka predsednik Opštine Dimitrovgrad Nebojša Ivanov.

stefanovic Borko Stefanović dolazi u Dimitrovgrad?, foto: istra-news.netO aktuelnoj političkoj situaciji u Dimitrovgradu govorio je i šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Borislav Stefanović na sednici Narodne skupštine.

- Pitanje postavljam ministru unutrašnjih poslova, ministru pravde i ministarki za lokalnu samoupravu, a odnosi se na dešavanja u Opštini Dimitrovgrad. Na osnovu ovog dopisa i razgovora sa predsednikom Opštine gospodinom Ivanovim, shvatio sam da određeni ljudi iz SNS idu i pokušavaju noću da otmu odbornike u Dimitrovgradu kako bi promenili skupštinsku većinu – rekao je Stefanović za skupštinskom govornicom.

Prema nezvaničnim informacijama, upravo će potpredsednik DS-a Borislav Stefanović danas boraviti u zvaničnoj poseti Opštini Dimitrovgrad. Dobri poznavaoci lokalne političke situacije očekuju da će poseta Stefanovića uticati na rešavanje gorućeg problema većine u dimitrovgradskom lokalnom Parlemantu.

Pored Demokratske partije Bugara, Zajedno za Srbiju i DSS-a, prevagu čine i dva odbornika Demokratske stranke, koji nisu želili da učestvuju u nastavku sednice na kojoj je u dnevni red uvrštena smena još uvek aktuelnog predsednika Skupštine Opštine Dragana Mančeva, zbog čega je sednica dva puta odlagana.

Moguće je da poseta Stefanovića pomeni takvu situaciju i odblokira rad lokalnog parlamanta, čiji je nastavak 23. sednice zamenik predsednika Skupštine Veroljub Ivković (SNS) već zakazao za subotu.

Podsetimo, vlast u Dimitrovgradu trenutno čine Demokratska partija Bugara i URS, Zajedno za Srbiju, DSS i po 2 bivša odbornika DS i SNS, dok su u opoziciji SNS, SPS i Partija Bugara Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • q

    03:07 // 7. 7. 2014.

    Нотев је најбољи политичар увек уз будућу власт.

  • Dimitrov

    21:09 // 4. 7. 2014.

    Nemam nam spas. A niko nam nije sad kriv.

  • Caribrdjanin

    14:08 // 4. 7. 2014.

    Ostaje otvoreno pitanje zbog cega sednicu zakazuje zamenik predsednika skupstine?

    • Caribrodzanin

      09:12 // 7. 7. 2014.

      Jak si mi ti "Caribrodjanin"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: