Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 17. 9. 2019.

| Politika

Vacićeva Srpska desnica postala deo vlasti u Niškoj Banji

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
desnica
Iz levice u desnicu; foto: printscreen

Potpunom promenom političkih ideja, prelaskom iz Pokreta socijalista u Srpsku desnicu, odbornica i zamenica predsednika Skupštine u Niškoj Banji Suzana Stamenković, “uvela” je partiju Miše Vacića u vlast u ovoj Opštini. Stamenkovićeva kaže da se za prelazak iz levice u desnicu odlučila jer je zaključila da Nišu fali nova politička misao.

Za novu odbornicu Srpske desnice u Banji dileme nema - njena nova partija jeste deo vlasti u Banji.

Ostajem deo većine i ništa se nije promenilo - kaže Stamenkovićeva.

Ipak, iako sam kaže da je u skupštinske klupe Stamenkovićeva ušla kao deo koalicije koju je na poslednjim lokalnim izborima okupio SNS, lider naprednjaka u Banji i predsednik Opštine Dejan Jovanović ne želi, kako kaže, da samostalno i bez konsultacije donosi zaključak da li je Srpska desnica deo koalicije ili ne.

Ne bih ja to tako lomio, ni da jesu, ni da nisu u koaliciji. Ona ima svoj mandat. Moraćemo da zauzmemo neki zvaničan stranački stav. Moram o sledećim koracima da se konsultujem sa Gradskim odborom - rekao je Jovanović.

Potvrđuje da nova predstavnica partije MIše Vacića jeste deo vladajuće većine u parlamentu, da je i dalje zamenica predsednika parlamenta, ali da tamo nije na stalnom radu.

Ona je do sada bila članica naše odborničke grupe. Kako će to dalje da se reflektuje, da li će da formira sa nekim drugim odborničku grupu… nama to i nije toliko bitno jer nam je većina i bez nje stabilna u Banji, a uskoro će i izbori tako da nije to za mene nešto čime bi se zabrinjavao u ovom trenutku - rekao je Jovanović.

Izborna lista SNS, na kojoj su bili i predstavnici Pokreta socijalista, dobila je najviše glasova Banjaca na lokalnim izborima 2016. godine. Od 19 ima 8 odbornika, a većinu čine u koaliciji sa 2 odbornika Jedinstvene Srbije i jednim odbornikom SPS.


Iz levice u desnicu

Prelazak Stamenkovićeve iz Pokreta socijalista na suprotan kraj političkog spektra, u Srpsku desnicu, pravi je kopernikanski obrt, ali i nije nešto na šta već nismo navikli na političkoj sceni Srbije.

Ona se odlučila, kako kaže, za ovu promenu stranačkih boja, jer je uočila da Nišu nedostaje nova politička misao, ali i očuvanje tradicionalnih srpskih vrednosti.

Nedostaje neka nova politička snaga, sveža ideja. Uočava se nedostatak ideje o pravoj i tradicionalnoj Srbiji. Iz tog razloga sam ja želela da pređem u Srpsku desnicu. Kao žena, majka i Srpkinja uvek ističem potrebu za postojanjem tradicionalne porodice - zaključuje Stamenkovićeva.

Na pitanje o čudnom političkom zaokretu i prelaska sa leve na desnu stranu, odgovara:

Da, ali Vi zaboravljate da sam ja bila i član Srpske radikalne stranke - kaže odbornica.

Radikali su bili njen prvi politički angažman, a nakon toga je još bila i u Partiji ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Pokretu socijalista i sada u Srpskoj desnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vasa

    11:45 // 18. 9. 2019.

    Jad i beda Srbijo.

  • Gospodja Melesh

    11:37 // 18. 9. 2019.

    Kakva radost za opstinu Niska Banja............ Mozda nam sad naprave novi put.............

  • Gospodja Melesh

    11:33 // 18. 9. 2019.

    let, let, let u siroki svet.........

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: