Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:41, 14. 3. 2022.

| Politika

Vanredno stanje u gradu na dan Vučićevog dolaska, predsednik Vranjancima obećao nova ulaganja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Miting SNS Vranje
Vučićev miting doveo do kolapsa u gradu; foto: M. D.

Bolju budućnost za Vranjsku Banju, izgradnju zatvorenog bazena i novog fudbalskog stadiona za 8.000 ljudi, otvaranje treće fabrike Teklasa u Pčinjskom okrugu, obećao je danas na mitingu predsednik Srbije svim Vranjancima. U Vranje je u toku dana stiglo preko 50 autobusa sa ljudima iz cele jugoistične Srbije, a Vučića su po direktivi dočekali i radnici javnih preduzeća, kao i medicinari koji su svoja radna mesta počeli da napustaju još oko 14:30. Dočekali su ga i pojedini građani koji su bili prinuđeni da ostanu u grad zato što autobuske stanice nisu radile posle 14 sati.

Ranije u toku dana predsednik Srbije prisustvovao je otvaranju novog pogona fabrike auto-delova Teklas u Vranju, gde trenutno radi 320 bivših radnika Geoksa, a na mitingu najavio i otvaranje treće fabrike te kompanije u Pčinjskom okrugu.

Danas sam pričao sa Turčinom iz Teklasa. Negde između Bujanovca i Trgovišta pravićemo treću fabriku Teklasa u Srbiji i zaposliti ljude koji mnogo godina nisu dobili nijednu investiciju - rekao je Vučić.

U narednih godinu i po dana predvideo je i bolju budućnost za Vranjsku Banju, koja je već sada, kako je rekao, jedno od najvećih gradilišta u Srbiji.

Vranjska Banja će uskoro da ima hotele, Specijalnu bolnicu, Železničar. Kralj Petar je odatle otišao na Solunski front, a mi smo došli dotle da vodu od 96 stepeni, 142 litra u sekundi prosipamo u kanalizaciju. Za godinu i po dana biće sve drugačije, to će biti naš Sent Moric, dolaziće ljudi iz Beograda, Skoplja, svuda - obećao je Vučić.

Srpska zastava Zastava od Pošte do sredine šetališta; foto: M. D. Od projekata koji su u toku pomenuo je rekonstrukciju bolnice i izgradnju Centra za upravljanje regionalnim otpadom, ali kao i 2018. godine opet najavio stadion po UEFA standardima za 8.000 ljudi.

Uradićemo rekonstrukciju Sportske dvorane i izgraditi novi zatvoreni bazen. Ide vam novi velelepni stadion po UEFA standardima od 8.000 ljudi. Vi ovde odlučite gde hoćete taj stadion, zato što to menjaju svaki dan, te hoće kod Jumka, te na starom mestu. Samo se dogovorite jer to kreće brzo. To će da da novu energiju mladim ljudima - rekao je Vučić.


Medicinari i radnici preduzeća po direktivi na miting, autobuske linije iz Vranja blokirane

Prema saznanjima Južnih vesti, doktori iz vranjskog Zdravstvenog centra počeli su sat i po vremena pre početka mitinga da vraćaju pacijente i organizovano napustaju svoja radna mesta kako bi na vreme zauzeli pozicije na šetalištu i dočekali predsednika Srbije.

Šalju doktore na miting, toliko smo dno dotakli kao država da i doktori moraju na SNS miting da idu. Sramota - kaže jedan od pacijenata.

Osim što nisu mogli da dođu do lekara, Vranjancima su danas i vrata javnih preduzeća bila zatvorena, a radnicima je, kako su rekli novinarki Južnih vesti, prisustvo na mitingu bilo obavezno.

Posle 14 sati ni deca koja putuju autobusom nisu mogla kući, jer nisu radile ni glavna, a ni stara autobuska stanica u centru, pa su roditelji morali da dolaze po njih u grad, a oni koji nisu imali drugu opciju ostali su “zaglavljeni” u Vranju do 18 sati.

Prema procenama, u Vranje je danas stiglo više od 50 autobusa sa ljudima iz celog Pčinjskog okruga i jugoistočne Srbije, a ubrzo nakon što je završeno obraćanje predsednika grad se ispraznio.


Predstavniku Skupštine slobodne Srbije obezbeđenje SNS-a polomilo mobilni telefon

Prema rečima predstavnika Skupštine slobodne Srbije u Vranju Dragana Antića, obezbeđenje SNS-a mu je neposredno pre obraćanja predsednika Vučića polomilo mobilni telefon zato što je snimao miting.

Dragan Antić - Vranje foto: M. D. Kaže da su prvo krenuli na njega da ga udare, a onda mu uzeli telefon i polomili.

Ja sam snimao, iz obezbeđenja SNS-a su me izgurali, uzeli mi telefon i polomili. Bacili su ga namerno u kantu da ga polome. Prvo su se zaleteli na mene da me udare, ali su me samo gurali - kaže Antić.

Iz organizacije “Kreni promeni” i Skupštine slobodne Srbije planirali su da postave štand na šetalištu za vreme trajanja mitinga ali su od toga odustali i izašli sa dva transparenta “Rio Tinto marš iz Srbije” sa iscrtanim lokalitetima gde je planirano iskopavanje litijuma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Seb

    15:18 // 15. 3. 2022.

    Obećanje ludom radovanje!

  • Filozof

    23:36 // 14. 3. 2022.

     "Vranje je u toku dana stiglo preko 50 autobusa sa ljudima iz cele jugoistične Srbije"...
    Ne verujem da su ljudi...

    • Mikac

      08:55 // 15. 3. 2022.

      I šta nam to govori o ovoj vlasti? Sve je samo lepa maska, sve je lažno osim optužnica koje će biti pokrenute posle smene... iluzionista i vrhunski performator AV konstantno prevazilazi samog sebe u načinu na koji pojedince ponižava,a oni, zaslepljeni uljem i 1kg šećera ne vide da se dave u nemaštini. Hvala i izađite 3. Aprila.zaokružite nekog ko nije oni ili bio s njima. Srećno Srbijo!

  • losmi

    22:30 // 14. 3. 2022.

    Stadion za 8.000 ljudi....hahaha,jedino da im dodju ovi sa autobusi da gledaju...Mogo da im obeca i kosmodrom....Njima da je dobro ne bi okupirali Nis i Beograd nego bi si sedeli kuci...

    • profesor

      00:13 // 15. 3. 2022.

      ko što Nišlije okupiraju Beograd i Novi Sad, jer im je mnogo dobro u Niš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: