Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:26, 20. 4. 2012.

| Politika

Vasić: Izmeniti izborno zakonodavstvo

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pirot, vladan vasic, jv
Vladan Vasić

Vladan Vasić kandidat Koalicije za Pirot i Ujedinjenih regiona Srbije za gradonačelnika Pirota, smatra da je totalno bezveze imati izbore na svim nivoima u jednom danu.

Gostujući u emisiji Južnih vesti “15 minuta”, Vasić je izneo svoje mišljenje o promeni izbornog zakonodavstva.

- Mislim da treba izmeniti izborno zakonodavstvo. Potpuno je bezveze imati izbore na svim nivoima u jednom danu. Na primer u Bugarskoj se 7-8 godina u napred zna kada su koji izbori, a tako treba da bude i kod nas – rekao je Vasić.

Da li zbog tradicionalne štedljivosti Piroćanaca ili vešte politike pirotskih vlasti, uglavnom prema rečima Vasića, koji je i aktuelni gradonačelnik, budžet ovog grada na jugu Srbije je u suficitu.

- Republički budžet je u deficitu, a naš u suficitu 40 miliona dinara. Mi izdvajamo 5 procenata za socijalu, i po 30 odsto za plate, investicije i materijalne troškove. Takođe, učestvujemo i u mnogim programima prekogranične saradnje – zaključio je Vasić.

Vasiću je ovo kandidatura za treći manadat na mestu prvog čoveka Pirota, ali prvi put na izbore izlazi uz podršku neke velike stranke, tačnije Ujedinjenih regiona Srbije.

- Mi jednostavno imamo isti pogled na stvari i razvoj politike. Ja se borim za decentralizaciju, za direktan izbor gradonačelnika, ali i finansijsko osamostaljivanje opština - rekao ja Vasić.

Gostovanje aktuelnog gradonačelnika Pirota u emisiji “15 minuta” možete pogledati ovde.

Vladan Vasić, "15 minuta"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VIDOVITI

    13:00 // 25. 4. 2012.

    Malo sutra, kad pobedi SNS u Pirotu, svi će voziti na kolima Yokohama gume,svi će brzo praviti kuće,sve će nas Batko zaposliti u Slobodnoj zoni jer će to biti najveća zona u Pirotu,svi će mo ići kod zubara besplatno,Globus će nas voditi na more besplatno,Bulidža če nas beplatno taxirati,Maksaturs vozati autobusima a Vasić,Vasić i Jajčar će uživati u plodovima svoga rada!PIROTE MENJAJ-VREME JE ZA PROMENE!

  • VREME JE ZA PROMENE

    20:11 // 24. 4. 2012.

    GG PIROTSKI NAPREDNJACI, za razliku od većine političkih objekata u Pirotu nema gazdu i sve svoje odluke donosi na sastancima grupe građana dogovorom, na šta smo posebno ponosni!Sve svoje aktivnosti finansiramo sopstvenim novcem pa i reklamu na bilbordu.Sve je javno i podložno kontroli tako da gospoda iz SNS-a ne brinu.Nama je ispod časti da cepamo njihove plakate kao što to oni zbog političke nemoći rade drugima.

  • obraz

    20:40 // 23. 4. 2012.

    Obraz Pirotskih Naprednjaka nije na prodaju niti će biti.To Vi iz SNS-a najbolje znate.Mislite da ako ste kupili partiju tako što ste odneli Vasićeve i Jajčareve pare Tomi da nas skloni a da vi preuzmete i pokradete sve što smo mi stvorili završili ste posao.Na vašu veliku žalost nije ispalo kako ste isplanirali . Pirotski naprednjaci i dalje rade sa ljudima koji ih podržavaju i ne pada im na pamet da trguju sa njihovim poverenjem.Kad to budete naučili možda i dobijete šansu da pređete cenzus na nekim od sledećih izbora . Za ove ste zakasnili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: