Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 3. 12. 2019.

| Politika

Vasić dobija konkurenciju na predstojećim lokalnim izborima u Pirotu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Izlaze samostalno
Izlaze samostalno; foto: Lj. F.

Nedomaćinsko trošenje budžeta, partijsko zapošljavanje i odlazak mladih iz Pirota, neki su od glavnih problema Piroćanaca, smatraju u Udruženju građana Najbolje za Pirot, a rešavanje ovih problema, njeni članovi ponudiće biračima na predstojećim lokalnim izborima na kojima će ovo Udruženje izaći samostalno.

Iako izbori još nisu zvanično raspisani, već sada su poznate 2 liste koje nisu učestvovale na prethodnim izborima 2016. godine.

Nakon novooformljenog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije koji je već najavio učestvovanje na predstojećim lokanim izborima, i iz Udruženja građana Najbolje za Pirot najavljuju borbu za odborničke mandate.

Član udruženja Žarko Todorović kaže da je odluka doneta jednoglasno i da će na predstojećim izborima nastupiti kao grupa građana.

Smatramo da ova lokalna vlast ne zastupa dobro interese Pirota i Piroćanaca i potrdućemo se da na narednim lokalnim izborima zadobijemo poverenje građana i na bolji i kvalitetniji način krenemo da vodimo Pirot - kaže Todorović.

Ovo Udruženje građana je nešto manje od 2 godine već deo političkog spektra u ovom gradu kroz istoimenu odborničku grupu u Skupštini Pirota koja broji 3 člana. Odbornici jednoglasno doneli odluku U trenutnom sazivu Skupštine Pirota imaju 3 odbornika; foto: Lj. F.

Svoje mandate osvojili su na prethodnim izborima na listi Srpske napredne stranke, a onda su se 2018. godine otcepili i formirali vlastiti odbornički klub.

Mi smo do sada u Skupštini Pirota nastupali kao opoziciona grupacija, nezadovoljni brojnim stvarima u lokalnoj samoupravi. Nastavićemo borbu za naše ciljeve, a to su, pre svega, borba protiv izgradnje derivacionih mini-hidroelektrana, održivi razvoj Stare planine, ostanak mladih u Pirotu, zaustavljanje partijskog zapošljavanja, razvoj privrede, turizma, poljoprivrede, domaćinsko trošenje novca i budžeta Grada, sprečavanje brojnih sukoba interesa lokalnih funkcionera - objašnjava Todorović.

On dodaje da se još ne razmišlja o eventualnim postizbornim koalicijama, ali kaže da u obzir dolaze sve političke grupacije koje se slažu sa njihovim ciljevima i programom rada na lokalu, pa i one koje su trenutno u vlasti.

O saradnji sa njima (stranke koje su deo sadašnje vlasti, prim. aut. ) čemo govoriti tek kada vidimo koliku podršku građana imaju za dosadašnji rad - kaže Todorović.

Udruženje trenutno broji oko 200 članova, a pripreme za lokalne izbore, kažu, počinju odmah.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Mitic

    18:47 // 12. 12. 2019.

    Gospoda sa slike su prilicno politicki istroseni. Svi dobro znamo njihove politicke manevre .... G17+, SNS, Pirotski naprednjaci, ponovo SNS, i sada pod parolom da su oni nesto novo , GG Najbolje za Pirot.
    Dobro se znamo svi u malom gradu.

  • A.D

    10:42 // 8. 12. 2019.

    Da ima. ozbilje opozicije glasao bih prvi. Ovo je SNS, lažna opozicija i oni nisu alternativa. A kad samo vidim članove na slici, sve je jasno, ko zna bar jednog teško da bi glasao.
    Nadam se da ce se ponovo pojaviti sposobni i samostalni kao alternativa, jer toga u ovom momentu nema.

  • Ivan

    16:47 // 3. 12. 2019.

    I boriće se za primenu San Stefanskog sporazuma koji uključuje i Pirot kao što se Vučić bori kao lav za Briselski sporazum na Kosovu...

    • BugaraSS

      19:18 // 3. 12. 2019.

      Ja bih prvi glasao,mozda bi trebali da je osnujemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: