Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 1. 6. 2012.

| Politika

Vasić i treći put predsednik opštine

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
sednica so pirot

Vladan Vasić, lokalni lider URS, izabran je po treći put za predsednika opštine Pirot.

Po treći put za predsednika Skupštine opštine izabran je Milan Popović.

Iako su predstavnici 4 izborne liste potpisali koalicioni sporazum po kome novu većinu čine 38 odbornika, očigledno je da će nova opštinska vlast u Pirotu imati i veću podršku.

Novo opštinsko rukovodstvo izabrano je tajnim glasanjem sa 42 glasa. Vladan Vasić kaže da novu opštinsku vlast čeka veliki posao.

- Iako mi je ovo treći mandat posao počinjem kao da je prvi. Započeli smo dosta projekata koji moraju da budu završeni. Očekujem da se nastave radovi na infrastrukturnim poslovima i da drastično povećamo ulaganja u poljoprivredu. I samo glasanje je pokazalo da uživamo poverenje ljudi koji žele dobro Pirotu - kaže Vasić.

Predstavnici opozicije sa lista Pokrenimo Pirot i Pirotska nova snaga, vladajućoj većini najviše su zamerili donošenje novog poslanika o radu, kao i činjenicu da će opštinsko veće biti prošireno sa 7 na 9 članova. Zbog bučnih protesta pred kraj sednice isključen je Dušan Mitić.

- Ograničenje diskusije sa 5 na minut i po predstavlja kršenje naših prava. Ne prihvatam obrazloženje da je opštinski poslovnik usaglašen sa republičkim. To su dve različite stvari. Mi imamo zasedanja SO Pirot jednom u mesec dana dok republičke sednice traju više dana u kontinuitetu a pritisnuti su i evropskim normama koje moraju da ispoštuju. Mi treba da pogledamo kako izgledaju poslovnici u ostalim gradovima i opštinama u Srbiji i da iskoristimo njihovo pozitivno iskustvo - kaže Mitić.

Sa druge strane Vladan Vasić kaže da opozicija ima svoja prava ali da većina ne može trpeti teror menjine.

- Kada se pogledaju stenogrami sednica iz prošlog saziva vidi se da su najviše diskutovali predstavnici opozicije. I sami građani su u direknom prenosu videli bahatost i bezobrazluk pojedinih odbornika. Mi smo izabrani da radimo ovde a ne da vičemo bez potrebe - kaže Vasić.

Posle isključenja Dušana Mitića, u vreme dok je sednica još trajala, u maloj sali Skupštini opštini Pirot  odbornici Pokreta za Pirot održali su konferenciju za novinare na kojoj su ponovili svoje neslaganje sa novim poslovnikom.

Njima su se pridružili i Dragan Todorović iz Pokreta socijalista i Milivoje Matejić iz DSS-a koji su izbrani na listi "Pokrenimo Pirot" ali koji verovatno neće biti deo odborničke grupe SNS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Смешној опозицији

    01:40 // 5. 6. 2012.

    То што се неко борио с опаком болешћу не даје било коме за право да о томе коментарише а притом заборави да данас-сутра сваком од нас може то исто да се деси! Опозиција не би требало да користи скупштинску говорницу за вежбање беседе, то нека раде пред комшијама, рођацима, Пирот је мали град па их људи довољно познају. Васић није мађионичар. Лако је критиковати, где су ти силни предлози. Опозицијо, боље дајте макар један конструктиван предлог и схватите да Васић није сујетан и да ће прихватити сваку идеју којом ће учинити бољитак Пироћанцима!

  • Pirotski

    14:38 // 2. 6. 2012.

    Meni ovo zaista nije jasno. Jos 2008 godine pred izbore narod u Pirotu je sa radovanjem cekao da smakne Vasica, a on se odrzao. Istovetna situacija je i sada. Toliko malverzacija i mutnih pojedinaca oko njega, a on se i dalje odrzava. Cak ga ni bolest nije pokolebala - dobro, u borbi sa bolescu je , hvala Bogu, pobedio i svaka mu cast, ali makar je to trebao shvatiti kao poruku da je vreme da se povuce u neki mirniji zivot.

  • CRNI MARKO

    23:23 // 1. 6. 2012.

    Ovom dvojcu ce glavni zadatak u narednom periodu da bude zataskavanje dosadasnjih malverzacija,a narod ce dotaci dno-dna bede i siromastva.PN su se sami razotkrili cija su ideja,a ova 4 sto su glasala su iz tabora SNS sto ce se u narednom periodu brzo otkriti.Cemu toliki strah od Todorovica i Matejica?Oni ce samo sa PNS i PZP iznositi cinjenice koje ce ove vlastodrsce postaviti na mesto koje su zasluzili.

    • Cvetko

      17:28 // 2. 6. 2012.

      O kom Todoroviću Vi prićate? Taj čovek je politička prošlost slučajno vaskrso kao "pijavica" klimavog SNS-a u Pirot. Ajte molim vas, sa njim kao opozicija Vasić će dočekati penziju kao gradonačelnik!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: