Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 15. 10. 2012.

| Politika

Veterinarski tehničar upravlja Aerodromom

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
skupstina2.jpg
Skupština Grada, arhivska fotografija

I među kandidatima koje je za Upravne odbore niških javnih preduzeća i ustanova predložio skupštinski Odbor za imenovanja, nalaze se neobična kadrovska rešenja, često bez ikakve veze sa delatnošću firme u koju dolaze.

Imajući u vidu da je po Statutima većine preduzeća i ustanova direktor "organ poslovođenja", a Upravni odbor "organ upravljanja", vredi navesti i detalje iz biografija onih koji će najverovatnije davati direktoru zaduženja.

Za člana Upravnog odbora Aerodroma predložena je Jelena Lilić (URS), veterinarski tehničar, dok je za potpredsednika Upravnog odbora Tržnice, preduzeća koje upravlja gradskim pijacama, predložen "profesor razredne nastave" Boban Jovanović (URS) sa "17 godina rada u osnovnoj školi".

Novi predsednik Upravnog odbora Sportskog centra Čair najverovatnije biti Zoran Stošić (URS), u čijoj biografiji piše da je po zanimanju "službenik", a od obrazovanja poseduje diplomu srednje Birotehničke škole iz Vranja. Stošić je 22 godine radio u fabrici pumpi "Jastrebac", a trenutno je blagajnik u srednjoj Medicinskoj školi u Nišu.

U upravi Centra za rad sa osobama mentalno ometenim u razvoju "Mara", ukoliko predlog bude usvojen biće i Dobrivoje Dinić (URS), diplomirani inženjer zaštite na radu. U Dinićevoj radnoj biografiji se navodi da je radio u preduzeću "Ei 7. oktobar" na poslovima zaštite na radu, zaštite od požara i bezbednosti preduzeća".

Za zamenika predsednika Upravnog odbora JP Nišstan predložen je Dejan Stojiljković (URS), koji je po zanimanju alatničar. Ali, vredi pomenuti da se u Dinićevoj biografiji ne navodi posao u struci, a do sada je bio vozač i šef magacina u Impex prometu i Fruviti.

Srpska napredna stranka za zamenika predsednika Upravnog odbora Gradske stambene agencije predložila je Svjetlanu Novosel, diplomiranog inženjera mašinstva. Međutim, pažnju privlači podatak da je ona bila u Upravnom odboru Nišfilma od 2004. do 2009. godine, u vreme kada je to preduzeće zabeležilo najveće dugove, od preko 120 miliona dinara.


Podsetimo, skupštinska većina je nedavno promenila direktore većine javnih preduzeća u Nišu. Ipak, kako su Južne vesti pisale o tome, za čelne pozicije partije su u velikom broju slučajeva predložile osobe koje ne poseduju fakultetske diplome, nemaju ni dan radnog iskustva, krivično su osuđivane ili se protiv njih vodi krivični postupak.

Detaljnije o ovome možete pročitati u posebnom tekstu - ovde.

Na vlasti u Nišu je koalicija okupljena SNS-URS-SPS-DSS. U opoziciji su DS i LDP.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Uča u UO

    11:47 // 30. 10. 2012.

    Boban Jovanović nije nikakav"profesor razredne nastave" već običan učitelj u osnovnoj školi Sreten Mladenović Mika.

    • Učitelj za primer

      16:52 // 31. 10. 2012.

      Da da.On je u toj školi i vođa tima protiv nasilja u školi a učenik im se ubio zbog svakodnevnih batina koje je trpeo tu dok su oni to sve gledali jer nisu smeli da se zameraju manjinama koje su ga tukle.Primer odanog kadrovika.

  • Nislija iz Dijaspore

    14:50 // 18. 10. 2012.

    E zbog toga se ja ne vracam u Nis i Srbiju!

  • Dragan Vukadinovic

    21:47 // 16. 10. 2012.

    Nadam se da ih. barem LDP malo "proplevi" u gradskoj skupstini.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: