Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 14. 6. 2016.

| Politika

Vidanović nakon 12 godina napušta predsedničku fotelju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vidanovic
Posle 12 godina kaže da je predsedničko mesto u opštini pirova pobeda; foto: JV arhiva

U četvrtak bi Niška Banja trebalo da dobije novog predsednika Opštine, najverovatnije Dejana Jovanovića iz SNS-a. Nakon više od decenije Zoran Vidanović odlazi sa predsedničkog mesta, a kako kaže, iluzorno je biti na čelu bilo koje opštine u ovakvom političkom sistemu.

Prvi put je na čelo Niške Banje došao 2004. godine i tada je prvi i poslednji put izabran lično, na ime i prezime, i ljudi su glasali za Zorana Vidanovića, a ne, kako kaže, za stranku ili listu.

U političkom sistemu u kojem se biraju neke liste, gde se kupuju i prodaju odbornici, gde se ucenjuje, gde sve zavisi od centralne vlasti, gde nemaš mogućnost da nešto uradiš dovoljno govori koliko je to dobro ili koliko je to neki uspeh da budeš predsednik opštine - kaže Vidanović.

Zbog trenutnog položaja gradskih opština, kako kaže Videnović, pirova je pobeda biti predsednik. Malo ingerencija i veliko oslanjanje na Grad samo su neki od problema, a glavna stvar je “da ne možeš ništa da uradiš”.

Da budeš domaćin u kući u kojoj nema finansija, u kojoj nema imovine. Ni kuća nije na tvoje ime, a da sve okrečiš u plavo moraš da pitaš nekog, a onda on dođe i okreči ti u žuto ili u zeleno. Tu nema mnogo sreće ni za tog domaćina, ni za članove te porodice - rekao je Vidanović.

On budućem predsedniku i vladajućoj većini, koju će činiti koalicija SNS, SPS i JS, želi puno sreće. Kaže da će se nakon preuzimanja vlasti sresti sa, pre svega, životnim problemima i nada se da opravdanje za eventualano loše stanje naće tražiti u prošloj vlasti.

Želim sve najbolje ljudima koji će tek sada shvatiti u šta su ušli. Ne želim im ni pola problema koji su mene pratili 12 godina, ali sa velikom izvesnošću mogu da kažem da će tako biti. Ne bih voleo da bude priča “e krivi su ovi prethodni”. To je u Srbiji jedan od najboljih izgovora kada je u pitanju jedan ovakav politički haos u kome živimo - rekao je Vidanović.

Vidanović je u periodu od 12 godina koliko je vodio Banju promenio nekoliko stranaka, bio je član DSS, pa je kratko bio u Ujedinjenim regionima Srbije, a sada je u Predsedništvu Srpske narodne partije. Detaljniju biografiju pogledajte u našoj rubrici “Ko je ko”.


Banja prva formira vlast

I dok Grad i ostale 4 niške opštine čekaju zeleno svetlo iz Beograda, u Banji je već izabran novi predsednik Skupštine. Parlament vodi Zoran Jovanović (SNS), a njegov prezimenjak Dejan će najverovatnije preuzeti funkciju predsednika u četvrtak na sednici koja počinje u 10 sati.

Tada bi trebalo da bude izabrano Opštinsko veće, kao i zamenik predsednika Skupštine.

Podsetimo, na izborima u Niškoj Banji najviše mandata, čak 8 osvojila je Srpska napredna stranka. Lista na kojoj je bio i Vidanović “Banja pobeđuje” koju su činili njegovi saradnici deo nezadovoljnih naprednjaka okupljenih oko Momira Stojanovića osvojila je drugi rezultat i 6 mandata.

2 odbornička mesta osvojila je Jedinstvena Srbija, a po jedno SPS i SDS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DOMAĆINSKI VASPITAN NIŠLIJA

    18:15 // 15. 6. 2016.

    Svi smo svedoci štetnosti Gradskih Opština. N.Banji dati status autonomne opštine, a sve ostale u Nišu ukinuti - TO NALAŽE ELEMENTARNA LOGIKA !

  • Nesa

    13:11 // 15. 6. 2016.

    Ovo je samo nastavak price u zadnjih 30 godina i odnosu grada prema mozda najstarijem prirodnom lecilistu u zemlji. Svi prethodni postavljenici politikanata su gledali samo svoj dzep a dokaz je stanje u Banji na svakom koraku. Zapustena i jadna, opustosena, bez ikakvih sadrzaja a na osnovu glasanja za tamosnje stanovnike nista bolje i ne treba da bude, i ovo im je mnogo.

  • Što bi onda vlast i radila bilo šta

    10:41 // 15. 6. 2016.

    Nikada neće biti bolje ljudima koji zaboravljaju one koji su dobro radili za svoju okolinu.Tako Banjci izjednačavaju period kada su DS i URS bili na vlasti u Nišu a kada je u Banji sređeno šetalište (nakon mnogo godina),park oko Radona (sa fontanicom i mostom),ulicu do Terma,vrtić... sa vladavinom SNS-a kada su dobili SAMO ambulantu a nisu mogli ni da održavaju sve prethodno nabrojano.

    • LePiaf LePiaf

      13:47 // 15. 6. 2016.

      I ambulantu završio DS još 2012g a ovi samo izbegavali da je otvore 3 godine

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: