Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 10. 3. 2016.

| Politika

Vidanović i SNS pretekli SNS u Niškoj Banji

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Zoran Vidanović
Već 12 godina na čelu Niške Banje; Zoran Vidanović, foto: SNP

Nije greška u naslovu. Aktuelni predsednik Opštine Zoran Vidanović i deo funckionera SNS, okupljenih oko generala Mome Stojanovića, formirali su koaliciju i predali izbornu listu pre nego što je to uradila zvanična SNS.

Dok je široka koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke prva predala listu "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" za Grad Niš i 4 gradske opštine, u Niškoj Banji je to uradila kao druga.

Prva je lista "Banja pobeđuje" koju predvodi Bojan Stanisavljević iz Srpske napredne stranke, dok je odmah iza njega aktuelni predsednik Opštine Niška Banja Zoran Vidanović.

I jedni i drugi su izborne liste predali juče po podne, pa se, kako kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji, očekuje da one budu potvrđene danas po podne.


Ništa nije onako kako izgleda da jeste

Odvojeni nastup funkcionera SNS u Nišu kasno sinoć je u izjavi za "Južne vesti" potvrdio i jedan od osnivača te partije Momir Stojanović, najavljujući da će na predstojećim lokalnim izborima u Nišu nastupiti sa grupom građana u kojoj će biti i aktuelni gradski većnik iz SNS Srđan Aleksić.

Stojanović je najavio da će grupe građana biti formirane za svih 5 gradskih opština i za Skupštinu Niša.

Kako je danas novinarima "Južnih vesti" izjavio Bojan Stanisavljević, lista koja je predata u Niškoj Banji "Banja pobeđuje" je upravo deo dogovora sa Stojanovićem i na njoj će biti još funkcionera SNS.

Stvari nisu jednostavne ni iz ugla drugog koalicionog partnera na toj listi.

Iako je Zoran Vidanović aktuelni potpredsednik Srpske narodne partije (SNP), a na listi se uz njega nalazi još funkcionera te partije, kako je novinarima pojašnjeno - oni ne nastupaju u ime SNP!

Tačno je, Vidanović je potpredsednik SNP i na listi ima još njihovih članova, ali niko od njih ne nastupa u ime te partije, već samostalno - kažu u izbornom štabu te grupe građana.

Inače, vredi pomenuti da SNS i Srpska narodna partija zajedno nastupaju na parlamentarnim izborima.


Ko je ko?

Bojan Stanisavljević je široj javnosti postao poznat kao jedan od ključnih ljudi konzorcijuma koji je svojevremeno trebalo da gradi akva-park na Loznom kalemu, na ulazu u Nišku Banju.

Njegov poslovni partner je tada bio čuveni Mauricio Zamparini, potpredsednik Fudbalskog saveza Italije i vlasnik Fudbalskog kluba "Palermo".

Zoran Vidanović je godinama bio član DSS i u ime te partije je na neposrednim lokalnim izborima 2004. godine prvi put izabran za predsednika Opštine, a zatim i reizabran 2008. i 2012. godine.

Ipak, ubrzo nakon lokalnih izbora 2012. godine on je sa skoro celokupnim DSS-om u Niškoj Banji pristupio Ujedinjenim regionima Srbije.

Septembra 2014. godine je potpisao inicijativu za osnivanje Srpske narodne partije, a decembra iste godine je i formalno postao njihov član.

Detaljniju biografiju Zorana Vidanovića možete pogledati u rubrici "Ko je ko?".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • V

    11:00 // 11. 3. 2016.

    Početak kraja... a sledeće godine, ako Bog da, raspad SNS-a i novi vanredni izbori na svim nivoima.
    Dosta je bilo!

  • Bojan

    10:36 // 11. 3. 2016.

    Ima li neka 3. normalan opcija u ovoj opstini, oronuloj, zapustenoj... Pogledajte samo hotel Srbija u kakvom je stanju na ulazu u Nisku Banju. Prostor oko crkve u naselju Nikola Tesla je neuredjen, blato na sve strane ali zato je tu gasna stanica kao simbol javasluka. Turisticke usluge u banji su ispod svakog nivo. Vreme je da se kaze 'Dosta je bilo' ili da se raspusti i prikljuci gradu.

  • Banjac

    08:27 // 11. 3. 2016.

    G.dine Vidanoviću,
    vreme je da se suočite sa narodom zbog obmane koju ste izveli odmah nakon prošlih izbora. Podsećam: imali ste štrajk glađu protiv onih sa kojima ste se posle srdačno ujedinili. I taj štrajk je trajao svega par dana, bio medijski cirkus. Ono zbog čega ste ušli u štrajk ste brzo zaboravili.
    Tužan je izbor političara u Banji, ali Vaša politička penzija je stvar morala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: