Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 23. 4. 2012.

| Politika

Višnjić: Mediji zašto ćutite?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370_visnjic-milan
dr Milan Višnjić

"Nemojte samo rekla-kazala, pozivam vas da vidim o šta je sa korupcijom u zdravstvu", rekao je danas dr Milan Višnjić, okupljnim novinarima.

Kandidat za gradonačelnika Niša Reformističke stranke dr Milan Višnjić uputio je lavinu pitanja okupljenim novinarima, ali i izneo neke zamerke na njihov rad.

- Budite istraživači, nemojte samo rekla-kazala, vi se ponašate rekla-kazala. Uhvatili ste se za nešto što forsiraju političke stranke - rekao je Višnjić.

Još uvek aktuelni dekan Medicinskog fakulteta naglasio je da Inspekcija Ministarstva rada i socijalne politike nije imala nijednu primedbu na rad dekana i organa fakulteta povodom izbora Višnjićevih rođaka. Na osnovu te odluke dr Milan Višnjić ostaje na mestu dekana do 1. oktobra.

- Od kad sam pomenuo Kolubaru u zdravstvu sve komisije su došle da kontrolišu fakultet, nažalost nisu mogli ništa da nam nađu – bio je jasan Višnjić.

Višnjić je ukazao na korupciju u zdravstvu. Kako je rekao, odmah nakon objavljivanja njegove priče o “Vanstandardnim uslugama u zdravstvu” Ministarstvo je ukinulo te usluge.

- Kako infarkt miokarda može biti vanstandardna usluga? Šta je onda standardno. Ustao sam protiv toga. Umesto da me podržite, vi me odmah napadate. EU kaže da je zdravstvo najkorumpiranije, a vi novinari ćutite – bio je rezigniran Višnjić.

Ista pitanja je aktuelni dekan Medicinskog fakulteta postavio i Agenciji za borbu protiv korupcije.

- Kako to da su samo pojedini lekari imali pravo na vanstandardne usluge i preko toga zarađivali mnogo novca - zaključio je Višnjić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • borko

    14:40 // 4. 7. 2012.

    Mediji su nam najgori u Evropi.Velika je korupcija.Novinari zele da ih postuju,samo pitam na osnovu cega.Pisu dnevno politicke dogadjaje,a kada treba nesto da se istrazi nikom nista,imaju oni znanja,ali dobijaju i novac od drugih da se odredjeni tekstovi ne pisu.To je javna tajna,samo sto nisam verovao da ce novinari postati kao tajkuni,ali bez para.

  • Milena

    23:00 // 30. 4. 2012.

    Mediji, vi i dalje ćutite!
    A delovali ste kao nezavisni i slobodni... Bravo, i vi ste postali isti kao svi.

  • baba ljubinka

    12:16 // 24. 4. 2012.

    Kako angioplastika moze biti vanstandardna metoda???I vasom malicioznoscu i pohlepom ste hiljade pacijenata ostavili bez lekarske nege i prava na lecenje.Gde ce ti dusa Visnjicu,kad i u paklu za nju nema mesta????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: