Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 3. 5. 2011.

| Politika

Višnjić napao G17 i Nišku regiju

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Višnjić, arhivska fotografija

NIŠ - Predsednik Reformističke stranke Aleksandar Višnjić, kritikovao je rukovodstvo G17 plus na sastanku partija koje čine Ujedinjene regione Srbije u Nišu. Incident umalo izbegnut, saznaju Južne vesti.

- Višnjić je u salu ušao nakon početka sastanka, kome su osim predstavnika G17 prisustvovali i funkcioneri Narodne partije i Pokreta Niška regija, uneo kesu sa bananama i jednu dao Branislavu Jovanoviću. Već to je izazvalo zaprepašćenje prisutnih, jer je očito bila provokacija zbog Jovanovićevog nadimka ("banana", prim. aut). Zatim je seo na sto ispred Jovanovića, okrenuviši mu leđa, i počeo da drži govor - tvrdi sagovornik Južnih vesti koji je prisustvovao sastanku.

Naš izvor tvrdi da je Višnjić prvo prozvao zamenicu gradonačelnika Nađu Marković, koju je optužio da se "lakta", nakon čega je ona napustila sastanak, a potom je okupljenima, među kojima je najviše bilo direktora javnih gradskih preduzeća ali i nekoliko načelnika gradskih uprava, poručio "niko od vas više neće da bude direktor ili gradonačelnik ili zamenik gradonačelnika. Biće jedino Dragan Radisavljević (direktor JKP Medijana, prim. aut), i treba da bude. Ako hoćete da nešto reformišemo, onda mora i tu da se menja. Ako hoćete, a ako nećete šta ću vam ja koji đavo?".

Ipak, Nađa Marković demantuje je da je incidenta uopšte i bilo.

- Pojma nemam, verujte mi - kratko je odgovorila Marković.

Branislav Jovanović, koji je predsedavao sastankom, tokom dana nije odgovarao na telefonske pozive, ali je nakon objavljivanja teksta pozvao redakciju i pojasnio da je bio van zemlje. On, međutim, smatra da "incidenta" nije bilo i da je sve "prenaduvano".

- Pa gradonačelnika gradski odbor njegove stranke smenjuje svakog ponedeljka, pa to niko još nije objavio. Ne smatram da je bio incident i mislim da pridajete preveliku pažnju tome - rekao je Jovanović.

Aleksandar Višnjić potvrđuje da je bilo rasprave ali nije želeo da odgovori na pitanje da li je napao Nađu Marković.

- Tačno je da sam rekao da je pitanje ko će od sadašnjih direktora da zadrži funkciju, ko će u buduće da ostane, jer ćemo pretresti i protresti svačiji rad - kaže Višnjić.

Ipak, Višnjić kaže da njegov postupak, sa podelom banana, nije imao za cilj da bilo koga vređa.

- Ja sam tada prvi put ušao u G17 plus, a zna se da je red da se prvi put u goste ne ide praznih ruku. Inače, nisam poneo samo banane nego su u kesi bile i narandže. Želeo sam da se malo i nasmejemo - pojasnio je Višnjić.


Sukob sa Niškom regijom

Višnjićev nastup izazvao je i nezadovoljstvo Pokreta Niška regija, jer je zatražio smenu zamenika šefa odborničke grupe URS u gradskom parlamentu, Nenada Stankovića, funkcionera Pokreta i za tu funkciju predložio Nadicu Ivković iz G17 plus.

- Moramo da vodimo računa o marketingu, to mora da bude lepo lice, sveže lice, prijatan glas - rekao je Višnjić, predlažući Nadicu Ivković, tvrdi naš izvor.

Višnjić potvrđuje da je bilo reči o Nenadu Stankoviću i Nadici Ivković i kaže da je razlog veoma jednostavan.

- Tačno je da nemamo odbornike u Skupštini grada Niša, jer nismo hteli da ih kupujemo, kao što je sada moda. Ne treba nam to sada. Izbori će za par meseci i imaćemo ih. Ali, ako smo članovi URS, moramo da se dogovaramo oko tako važnih pitanja - kaže Višnjić.

Stanimir Đurić, prvi čovek Niške regije, kaže da je ljut zbog Višnjićevog ponašanja i naglašava da će taj ispad biti tema već na narednom sastanku Ujedinjenih regiona u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ladovina

    12:57 // 17. 5. 2011.

    Ako je u ovom gradu nesto lazno, prvi na listi je banana i G17+,
    Ako je u ovoj drzavi nesto lazno i sumnjivo onda je to opet G17+,
    Gde god da se okrenes i pronadjes mutnu radnju, laz, obmanu pronaci ces istog glavnog glumca G17+!
    Da bi se sve njihove obmane nabrojale bilo bi potrebno previse prostora, pred svake izbore su nalazili nacina da kroz lazna obecanja i po potrebi usvojene nove ideale osvoje preko potrebne glasove da bi ostali u vlasti i nastavili da ucenjuju i koce svaku mogucnost da ova zemlja i narod isplivaju iz blata !
    Sada su pronasli temu decentralizacijae jer ona godinama realno najvise boli sve nas koji zivimo juzno od prestonice i Vojvodine i prisvojili je kao svoju platformu a da je godinama unazad nisu ni pomenuli iako su bili u svakoj postavci vlasti od Slobe na ovamo !
    Sto se Reformista i gospodina Visnjica tice, Ne zalazim u to kako su on i clanovi stranke dosli do diploma, ni ostali iz politicke elite naseg grada i zemlje uglavnom nisu na cist nacin dosli do svojih diploma i pozicija, u svakom slucaju su to neka nova lica na politickoj sceni koja bih rado video umesto ovih davno potrosenih i dokazano losih ! Kako kaze obican narod, a time ne bih zeleo da uvredim pripadnike romske nacionalnosti, Daj i crnog ciganina na vlast samo da pocnemo da zivimo malo bolje !

  • Aleksandar Visnjic

    23:12 // 12. 5. 2011.

    Prosto ne mogu da verujem da ima ljudi na svetu koji su kadri da govore i izmisljaju ovakve gluposti o bilo kome, pa i o meni. Valjda mu to dodje jedini poligon.
    Raspitajte se malo ko sam, sta sam, pa se onda javite da komentarisete. I napisite svoja prava imena i prezimena, stanite iza svojih reci, budite hrabri i postojani.

  • branko

    16:44 // 6. 5. 2011.

    odakle treba poceti,prvo pitanje treba postaviti poreskoj upravi terenskim radnicima,sta su sve dozolili da se u Nisu desava,i kakve zakone su prekrsili,ima tamo i postenih ljudi,ali odgogvgorgngig cge bgigtig igzvgedengi pred lice pravde.
    sto se tice g 17,potpisivali su takve ugovore za neke manifestacije,,da kada bi usla kontrola i videla sta su radili,neznam sta bi se desilo u demokratskim okvirima,ko bi na koiko bio osudjen.
    ali oni imaju vlast i znaju kako to da prikriju.
    To sto sede trenutno na stolicama ,bice ih sramota sta su ucinili ovom gradu,a najvise poreska treneska kontrola,za sta postoje brojni dokazi sta su radili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: