Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 5. 2. 2022.

| Politika

Vlada imenovala privremenu upravu u Doljevcu i Medveđi

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
medveđa
Privremene uprave u Medveđi i Doljevcu, foto: B. S.

Nakon što su predsednici opština Doljevac i Medveđa podneli ostavke na svoje funkcije, Vlada Srbije je uvele privremene mere u tim opštinama, a postavila je i predsednike i članove Privremenog organa. Goran Ljubić, dosadašnji čelnik Opštine Doljevac imenovan je i za predsednika tog tela, dok je Nebojša Arsić koji je do sada bio na čelu Medveđe postavljen samo za člana novog rukovodstva Opštine, dok je koordinator SNS-a u Medveđi Dragan Kulić imenovan za predsednika Privremenog organa.

Kako su ranije obrazložili predsednici ovih opština, ostavke su dali da bi lokalni izbori bili održani kad i parlamentarni i predsednički, 3. aprila, jer će tako uštedi novac iz budžeta i rasterititi građane.

Odlukom Vlade raspušteni su lokalni parlamenti u dve opštine na jugu zemlje, a doneta su i rešenja o imenovanju onih koji će do lokalnih izbora voditi opštine Doljevac i Medveđu. goran ljubic međarac Na čelu opštine i do vanrednih izbora; foto: JV

Pored Ljubića koji je tehnički ostao na čelu Doljevca, za članove Privremenog organa imenovi su i Miloš Vuković koji je do sada bio zamenik predsednika Opštine i Dejan Smiljković, dosadašnji predsednik Skupštine.

Za članove Privremenog organa u Doljevcu, odlukom Vlade, postavljeni su i Dragoslav Stanković koji je bio odbornik u lokalnom parlamentu pre njenog raspuštanja, kao i Srđan Marjanović, do nedavno pomoćnik predsednika Opštine.

Za razliku od Doljevca gde nije bilo iznenađenja u imenovanju predsednika i članova Privremenog organa, u Medveđi ih je bilo. Iako se očekivalo da na predsedničkom mestu organa bude Nebojša Arsić, on je ipak postao samo član, dok je za predsednika Privremenog organa imenovan Dragan Kulić, koordinator SNS-a u toj opštini. Nebojša Arsić - predsednik Opštine Medveđa Postao član Privremenog organa; foto: Opština Medveđa

Opštinu Medveđu će do vanrednih lokalnih izbora voditi i Goran Ivanović iz SNS-a, Fljorim Sahiti iz Partije za demeokratsko delovanje (PDD) i Milan Stevanović iz SPS-a.

Vanredni lokalni izbori u Doljevcu i Medveđi planirani su za 3. april, dan koji se pominje kao datum i za održavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kooperant

    07:30 // 7. 2. 2022.

    Ako sns izgubi u ćorku idete sigurno!

  • ObezbeDjenje

    00:37 // 7. 2. 2022.

    Obezbedili sebi još jedan mandat ako slučajno sns izgubi! Težak kriminal, preletačevići! Nadam se da će sada da prelete u apsu! Da prelete i ostanu u apsu a ne ko do sada što su izlićali uz zalog ispod žita.

  • Perućica

    22:23 // 6. 2. 2022.

    Kad li će promenite oni teletabisi u Merošinu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: