Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 10. 6. 2013.

| Politika

“Vladajuća koalicija puca po šavovima”

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Miodrag-Stojković,-narodni-poslanik-DS-iz-leskovca-1.JPG
Miodrag Stojković, narodni poslanik DS iz Leskovca

Vanredni parlamentarni izbori verovatno će biti u oktobru. Čeka se samo datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU, a stanje u zemlji je katastrofalno i neodrživo, ocenjuje dr Miodrag Stojković, narodni poslanik DS iz Leskovca.

Svakog dana sve je više nezaposlenih, ovakvo stanje ne može da se na duge staze održava, pa su izbori verovatni. Tako trenutno političku i ekonomsku situaciju u zemlji opisuje dr Miodrag Stojković

- Ova vladajuća koalicija i brak te koalicije lagano puca po svim šavovima. Ja bih voleo da svima nama bude bolje, ali trenutna konstelacija vlade mi ne uliva poverenje da će uskoro biti kod nas bolje - kaže dr Stojković.

Dodaje da se u medijima “vodi hajka protiv DS”, a odlazak pojedinih narodnih poslanika, pa i čitavih odbora iz te stranke, ipak ne vidi kao veliki problem.

- Moram da kažem, meni je jako drago što su otišli, jer oni su bili dok je DS bila na vlasti. Otkako nije na vlasti, DS im više nije interesantna. To je pogrešna motivacija zašto neko treba da bude član – kaže Stojković.

Miodrag Stojković u studiju Južnih vesti Miodrag Stojković u studiju Južnih vestiKao predsednik skupštinskog Odbora za nauku, obrazovanje i tehnološki razvoj, ali i kao professor na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, tvrdi da je dobro upoznat sa nevoljama i problemima srpske nauke.

- Po izdvajanju iz budžeta za nauku, a to je negde 0,2 - 0.3 %, mi smo na dnu. Od zemalja u okruženju, jedino Albanija izdvaja manje nego mi. I po broju mladih istraživača mi smo na zadnjem mestu u Evropi – kaže dr Stojković.

Šta ovaj poznati genetičar kaže o “paradoksima” u srpskoj nauci i visokom obrazovanju, kvalitetu i razlikama između privatnih i državnih fakulteta, ali i motivima za sopstveni politički angažman, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikolina

    23:49 // 23. 6. 2013.

    E, moj doktore, radovao bih se ja izborima da je DS ono sto je nekad bila.

  • Todorovic Milan

    15:41 // 10. 6. 2013.

    I kako te nije sramota za jednog Dusana Milisavljevica reci da je lopov , coveka koji je najveci borac u skupstini za interese naseg grada.Zapitaj se kako ovi tvoji otimaju nasem gradu 20%budzeta

    • tranzicija svesti

      17:38 // 10. 6. 2013.

      Apsolutno sam protiv etiketiranja bilo koga bez dokaza,ali nije valjda jedini uspeh politicara ako se uzdrzao od kradje.Ne vidim da je iza pomenutih ostalo ista osim licne promocije.A gde je tu Nis?

    • Alex

      12:47 // 12. 6. 2013.

      Cudno je to da je Dusan od jednom postao lokal-patriota, a dok je bio poslanik za vreme DS-ovog mandata, bio je manji od makovog zrna. Kada je mogao nesto da promeni, da urgira kod "njegovih", on nije

  • Todorovic Milan

    15:34 // 10. 6. 2013.

    Srbislave stidi se svog komentara, kako te nije sramota napisati za jednog Dragoslava Cirkovica da je lopov. Covek je 8 godina bio predsednik opstine pa da mogu ovi tvoji naprdnjaci bi mu nasli nesto

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: