Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 7. 2. 2024.

| Politika

Vladan Vasić po šesti put na čelu Pirota

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
vasić
Vasić i dalje vodi Pirot; foto: Lj. F.

Svoj maratonski staž na mestu prvog čoveka Pirota nastaviće Vladan Vasić, kome je većina odbornika novog lokalnog parlamenta dala još jedan četvorogodišnji mandat. Nije bilo promena ni na mestu njegovog zamenika i zamenice predsednika Skupštine, dok je za novu predsednicu Skupštine imenovana Dragana Tončić, aktuelna načelnica Pirotskog okruga i poverenica SNS-a za Pirot.

Glasovima 36 odbornika Vasić je po 6. put izabran za najvažniju funkciju u tom gradu - na čelu Pirota je od 2003. godine kada je izabran za predsednika Opštine, a 2016. godine postaje i prvi gradonačelnik, kada Pirot dobija status Grada.

Mislim da niko ne može da ospori činjenicu da se Pirot u prethodnim godinama promenio, razvio, da je od mesta sa atmosferom turske kasabe postao grad sa prizvukom Evrope - rekao je Vasić.

Zamenik gradonačelnika i u narednom mandatu biće Miloš Colić, dok su za članove Gradskog veća izabrani Aleksa Ćirić, Bratislav Rašić, Dejan Ranđelović, Tijana Hristov, Milan Petrović, Slobodan Petrović, Ivana Stamenović, Vladica Tošić i Miroslav Mitić.

Skupštinu će i dalje voditi žene, uz samo jednu bitnu promenu - Milenu Dimitrijević je na mestu predsednice Skupštine zamenila Dragana Tončić, aktuelna načelnica Pirotskog okruga i poverenica SNS-a za Pirot.

Emilija Popović ostaje zamenica, kao i sekretarica Skupštine Irena Kostić.

Za izbor predsednice Skupštine, njene zamenice, gradonačelnica, zamenika prvog čoveka Pirota i članove Gradskog veća, nisu glasali predstavnici koalicije "Pirot protiv nasilja".

Pirotski parlament ima 56 odbornika, najviše predstavnika u lokalnom parlamentu ima lista oko naprednjaka - 29, zatim lista “Pirot protiv nasilja” koja ima 20 odbornika, socijalisti su osvojili 5 mandata, a koalicija POKS-a i Zavetnika ima 2 predstavnika u Skupštini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vuk

    23:16 // 7. 2. 2024.

    Klasičan preletač

  • Bela crta

    16:57 // 7. 2. 2024.

    Hoce biti proslave u diskoteci?

  • Portir

    16:55 // 7. 2. 2024.

    Opštinske i gradske strukture su kao komunistička preduzeća: OOUR i SOUR,siguran doživotni posao, kad se uvučeš u njih ne može te niko nikad pomeriti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: