Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 10. 5. 2012.

| Politika

Vlasotince: socijalisti ne žele sa demokratama

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Vlasotince panorama novo
Vlasotince

SPS u Vlasotincu ne želi da formira vlast sa Demokratskom strankom koja je sa 12 odbornika osvojila najveći broj mandata na lokalnim izborima.

Prema nezvaničnim saznanjima Južnih vesti postignut je neformalni dogovor da skupštinsku većinu čine SPS, URS, SNS i Grupa građana Privrednci Vlasotinca, koja bi imala 28 od 45 odborničkih mandata.

Nebojša Stojanović (SPS) kaže da je dogovor o formiranju vlasti bez DS-a već postignut, a ako u Beogradu budu insistirali da se ide u koaliciju sa Demokratskom strankom, neće pristati.

- Najbolje znamo ko je ko u Vlasotincu i ukoliko bude stav centrale SPS-a da formiramo vlast sa DS, podneću ostavku – kaže Nebojša Stojanović, koji je najozbiljniji kandidat nove neformalne većine za predsednika opštine.

Dr Slavoljub Mitov (DS) ističe da će se sastav nove lokalne vlasti u Vlasotincu znati posle 20. maja, odnosno izbora za predsednika Republike.

- Upućujemo poziv ranijim koalicionim partnerima da sa nama nastave formiranje lokalne samouprave i razvoj našeg kraja – rekao je dr Slavoljub Mitov na jučerašnjoj konferenciji.

Mitov dodaje da su predstavnici pojedinih stranaka izdvojili „velike pare“ i kupovali glasove, posebno u romskom naselju, ali i u pojedinom selima.

U vlasotinačkoj opštini, OIK je doneo konačnu odluku da izbori budu ponovljeni u dve izborne jedinice, ali to, po oceni nezavisnih posmatrača i predstavnika stranaka, neće uticati na podelu odborničkih mesta.

Prema nezvaničnim rezultatima, 45 odborničkuh mandata u Skupštini Vlasotinca dele sledeće stranke:

Demokratska stranka - 12 mandata
Socijalistička partija Srbije - 10
Grupa građana Privrednici Vlasotinca - 7
Ujedinjeni regioni Srbije - 6
Nova Srbija, Jedinstvena Srbija - 5
Srpska napredna stranka, Pokret socijalista - 5


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • droseriafirm

    20:29 // 13. 5. 2012.

    Možda Srbiji više nema spasa, ali Vlasotince ima alternativu. Budi uporan, a BGD nek putuje bez nas.

  • 101% nislija

    12:49 // 10. 5. 2012.

    Svaka vam cast ljudi! Isterajte ovo do kraja i ne dozvolite da vam Beograd kroji sudbinu.Samo posteni ljudi mogu nesto da urade za Vlasotince.
    Pozdrav iz Nisa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: