Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 7. 8. 2017.

| Politika

Vlast i opozicija u Nišu se sukobili oko većih računa za porez

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Skupština grada
Neboder u Čokotu ipak se ne gradi; Foto:JV

Odgovornost za višestruko veće račune za porez koji su stigli građanima u poslednjih mesec dana, jedni na druge prebacuju i niška vlast i opozicija. Dok gradonačelnik tvrdi da je Demokratska stranka 2011. promenila urbanistički plan jer je htela da gradi “nebodere u Čokotu”, predstavnici bivše vlasti odgovaraju da je SNS povećao cene 2014. godine.

Naime, mnogim građanima u okolini Niša stigli su višestruko uvećani računi za porez na imovinu za njive i placeve koji su postali “građevinsko zemljište”.

Šef odborničke grupe DS u Skupštini grada Miodrag Stanković izneo je podatak da je jedan vlasnik za 1,6 hektara zemlje dobio račun za porez 60.000 dinara, a da 37 vlasnika državi duguje oko 200.000 dinara.

Šest hiljada ljudi je iznenađeno novim računima za porez, to pod hitno mora da se reši, dobila su domaćinstva po 200, 300 hiljada dinara za njive koje nemaju ni putne prilaze - kaže Stanković.

Gradonačelnik Darko Bulatović je za uvećane račune “okrivio” Demokratsku stranku i njihove izmene Generalnog urbanističkog plana koje su doneli 2011. godine.

Bivša vlast je izmenama plana 2011. stvorila uslove za povećanje računa. Oni su sva ta dokumenta poslali na upis u Katastar, a iz Katastra je došlo Poreskoj upravi na knjiženje, i da smo drugačije postupali bilo bi to krivično delo. Vi ste napravili takav široki plan i predvideli da se u Čokotu gradi neboder - kaže Bulatović.

Stanković je potvrdio da je DS menjao urbanistički plan 2011. ali da to “nema veze sa povećanjem poreza”.

Ako je to tačno, zašto veći računi nisu stizali od 2011? Cenu o zonama donosi Gradsko veće. Oni su uvećali te cene i to nema veze sa nama. Oni mogu da se sastanu i da smanje te cene. Dakle, nije problem u Generalnom urbanističkom planu nego u promeni cena koje je donela ova vlast - odgovorio je Stanković.

Gradonačelnik je danas predstavio odbornicima svoj jednogodišnji izveštaj o radu, u kome je ocenjeno da Niš najbolje funkcioniše u prethodnih 20 godina i da je na putu fiskalne konsolidacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    14:17 // 8. 8. 2017.

    Baba se zali na Pantu, Panta kritikuje babu i na kraju pojede vuk magarca a narod kao i obicno plati jer narod uvek nadrlja kako god da okrenes

  • David Štrbac

    11:24 // 8. 8. 2017.

    Poštovani prijatelji , davno je prošlo vreme kad je moglo da se za sve nedaće ovoga grada krivi i okrivi žuto preduzeće, više nemože a razlog je mnogo prost jer su najrevnosniji članovi napredne stranke sada nekadašnji pripadnici zutog rasadnika.

  • mila

    11:17 // 8. 8. 2017.

    Tuzna smo mi zemlja jos tuzniji"bivsi" grad! Rupa rupu stize na kolovozu i trotoaru. Raskrsnicu kod Sv. Nikolske crkve krpe svakih godinu dana, trotoar do obdanista ima vise neravnih slojeva nego oranje, trava i korov nisu od prosle godine sklanjani... Nece od od nekvalifikovanih sveznalica gradski eksperi!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: