Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 5. 6. 2020.

| Politika

Vlast ruši bilbord sa plakatom opozicije u Pirotu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
bilbord
Naloženo rušenje; foto: Lj. F.

Rušenje bilborda koji se nalazi na privatnoj parceli na ulazu u Pirot iz pravca Babušnice, naložio je Odsek za inspekcijske poslove pirotske Gradske uprave jer, kako su naveli u rešenju, nema odobrenje nadležnog organa. Iako se bilbord tu nalazi godinama, a do nedavno je na njemu stajala i poruka Minstarstva zdravlja "Ostanimo kod kuće", njegovo rušenje je naloženo tek sada, kada se na njemu našao predizborni plakat Grupe građana "Najbolje za Pirot", a iz ove političke grupacije kažu da je to upravo razlog za rušenje.

Vlasnik bilborda je Živković Jovan iz Pirota koji živi u kući na čijoj parceli se nalazi bilbord i kaže da on tu stoji 22 godine. Za to vreme na njemu su se, kako kaže, nalazile razne političke poruke, pa i Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, ali i državnih institucija.

Do nedavno je tu stajala i poruka Ministarstva zdravlja povodom epidemije virusa korona, "Ostanimo kod kuće", a njegovo rušenje je naloženo 3 dana nakon što se na njemu našao predizborni plakat aktuelne opozicije i grupe građana koja je predala listu za lokalne izbore Najbolje za Pirot.

Nekoliko dana nakon postavljanja došao je inspektor, napravio zapisnik i dobio sam rešenje za rušenje. Nije mi dao da donesem dozvolu za gradnju koju imam. Oni je nisu tražili u Opštini. Meni treba vremena da je pronađem, to je stara dokumentacija. Žaliću se. Oni nisu tražili odobrenje, samo su rekli da je nema - kaže Živković.

Ipak, kako stoji u rešenju, inspekcija je utvrdila da vlasnik nije dostavio odobrenje za njegovo postavljanje, a proverom evidencije je utvrđeno da on nema odobrenje nadležnog organa Gradske uprave. Živković ima 1 dan da ga sam ukloni, rok za žalbu je 8 dana, ali žalba ne odlaže rešenje. bilbord Do nedavno stajala poruka "Ostanimo kod kuće"; foto: NZP

Da je njihova predizborna poruka razlog za rušenje bilborda koji tu stoji više od 20 godina, smatraju u Grupi građana Najbolje za Pirot.

U predizbornoj kampanji jedino smo uspeli da dobijemo prostor za postavljanje bilborda na masivnoj metalnoj konstrukciji privatnog vlasnika na izlazu iz grada. Nekoliko dana nakon postavljanja platna bilborda bez naloga za inspekcijski nadzor, po službenoj dužnosti, komunalni inspektori po vanrednom inspekcijskom nadzoru donose rešenje privatnom vlasniku o uklanjanju celokupne konstrukcije - objašnjavaju opozicionari.

Iz ove grupe građana potvrđuju da su na ovom bilbordu ranijih godina oglašavane mnoge političke opcije u predizbornoj kampanji i, kako kažu, to nikome nije smetalo.

Sada se progoni privatni vlasnik samo zbog postavljanja predizbornog platna jedine opozicione strane. Smatramo da iza ovakvog postupanja stoji usmeni nalog gradonačelnik Vladana Vasića. Po nama ovo je flagrantan primer zloupotrebe funkcije gradonačelnika, poštenih službenika gradske uprave i maltretiranje građana i privrednika, kao i ometanje izbornog procesa - kažu u opoziciji.

Pozivaju gradonačelnika Pirota Vladana Vasića da ne zloupotrebljava vlast za obračun sa političkim protivnicima, na šta on odgovora da svako radi svoj posao, pa i Odeljenje za urbanizam i inspekcijske poslove.

Ako bilbord nema dozvolu, normalno je da treba da se ukloni. Ako se neko zalaže za nelegalne objekte, to govori o nepoznavanju elementarnih stvari, a žele da uđu u skupštinu i da zastupaju zakonitosti - kaže Vasić.

Podsetimo, grupa građana Najbolje za Pirot koja po prvi put izlazi na izbore u Pirotu, nastala je iz odbornika koji su izašli 2018. godine iz SNS, a Srpsku naprednu stranku na ovim izborima predvodiće Vladan Vasić nakon što se njegova Koalicija za Pirot utopila u SNS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr

    15:26 // 7. 6. 2020.

    Promenite bolje ime u "tužne" vesti kad se trudite sa reklamirate ove indijance, najurene i propale funkcionere iz vladajućih partija. Samo u poslednjih 6 godina su po 4 puta promenili partiju i sad nam glume opoziciju...ali Piroćanci pamte

    • Дракче Тормак

      22:01 // 20. 6. 2020.

      Па Dr, ако пироћанци памте, нема бојазни, а не да се иде тако ниско, да је то већ перверзија.

  • Soni

    09:50 // 7. 6. 2020.

    Pirocanac, ti si konformista i podmudnjak

  • Milos

    23:15 // 5. 6. 2020.

    Mini HE nisu problem, bilbord je problem! Morrreee, ko vas ne zna...!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: