Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:20, 17. 8. 2020.

| Politika

Vlast u Leskovcu formirali naprednjaci i socijalisti, Cvetanović ponovo gradonačelnik

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
skupština leskovac
Novi-stari rukovodioci Leskovca, foto: ICJ

Koalicija okupljena oko naprednjaka, socijalisti i troje samostalnih odbornika formirali su skupštinsku većinu i oni će u narednom mandatu imati 59 od 75 odbornika. Za gradonačelnika Leskovca ponovo je izabran Goran Cvetanović (SNS), što mu je četvrti mandat, dok je drugi mandat zaredom dobio Aleksandar Đurović (SPS) koji će voditi leskovačku Skupštinu.

Na konstituitivnoj sednici Skupštine, koja je zbog epidemije virusa korona održana u sali Narodnog pozorišta, za gradonačelnika Leskovca ponovo je izabran Goran Cvetanović. Umesto Jasmine Ranđelović, Cvetanovićeva zamenica u narednom mandatu biće lekar specijalista Ana Janković Stojanović (SNS).

miting sns leskovac Četvrti mandat, foto: SNS Leskovac

Cvetanović, koga je podržalo 57 od 58 odbornika koji su glasali, je poručio da će i u naredne 4 godine sa svojim timom raditi na unapređenju grada, a na zajednički rad za dobrobit građana pozvao je i one koji se sa njim ne slažu.

Čestitam svim izabranim odbornicima i želim da vas pozovem da, bez obzira na političke i koncepcijske razlike, budemo ujedinjeni u želi i nameri da zajednički gradimo novi, još bolji i moderniji Leskovac. Za sve naše građane. Iskoristiću priliku da zahvalim svim građanima koji su dali podršku koaliciji okupljenoj oko Srpske napredne stranke, kako na lokalnim, tako i na republičkim izborima. Onima koji nas nisu podržali takođe velika zahvalnost. Do sada smo dokazali da samo teškkim radom možemo da menjamo stvari - rekao je Cvetanović.

Jedini predlog za predsednika Skupštine Leskovca bio je Aleksandar Đurović, predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta. Njega je predložila koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, zajedno sa SPS-om i odbornicima Oliverom Antanasijevićem, Ljiljanom Božutom i Igorom Đorđevićem, koji su mandate osvojili sa listom Bolje Srbije.

Đurovića je na mesto predsednika Skupštine podržalo 59 od 66 odbornika, koliko ih je glasalo. I u naredne 4 godine Đurović će predsedavati lokalnim parlamentom, a kako je rekao i dalje će, zajedno sa ostalim odbornicima, raditi na unapređenju Leskovca.

Zahvaljujem se na ukazanom poverenju, nadam se da ćemo zajedničkim radom ostvariti postavljene ciljeve i grad Leskovac unaprediti u svim oblastima iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave. Zahvaljujem se na saradnji svim odbornicima iz prethodnog saziva Skupštine, a svim odbornicima ovog saziva čestitam na izboru i želim puno uspeha u radu - rekao je Đurović.

Za zamenika predsednika Skuptšine izabran je Oliver Antanasijević koji je odbornički mandat "zaradio" sa listom Bolje Srbije, a koji je, zbog neslaganja sa centralom, razrešen svih stranačkih funkcija i u lokalni parlament nastupa samostalno. Antanasijević je pre ovoga bio član Gradskog veća.

U naredne 4 godine posao sekretara Skupštine radiće Zoran Vukašinović, diplomirani pravnik koji je ovu funkciju obavljao i u prošlom sazivu. Vukašinović je kadar Srpske napredne stranke, a njegov zamenik biće Vladimir Branković.

Koalicija okupljena oko naprednjaka, socijalisti i troje samostalnih odbornika formirali su skupštinsku većinu i oni će u narednom mandatu imati 59 od 75 odbornika.

Samostalno će u parlament nastupati opoziciona Grupa građana "Za Leskovac zajedno" koja ima 6 predstavnika. Jedinstvena Srbija, koja je do sada nastupala na strani opozicije, nastupaće zajedno sa Grupom građana "Gojko Veličković" i oni će zajedno imati 9 predstavnika. Iako su osvojili 4, Bolja Srbija zvanično će imati jednog predstavnika.


Izabrani članovi Gradskog veća

Na konstitutivnoj sednici Skupštine izabrani su i novi-stari članovi Gradskog veća. Pored Cvetanovića i njegove zamenice Ane Janković Stojanović, još 11 kandidata izabrano je na ove fukkcije. 6 kandidata izabrano je iz redova naprenjaka, dvoje nestranačkih ličnosti, dok su ostali iz redova koalicionih partnera.

Isped Srpske napredne stranke za članove Gradskog veća izabrani su - Brankica Stamenković, magistar geografije, za oblast obrazovanje i sport, Srećko Stamneković dokotrand elektortehnike i inžinjerstva, za oblast informisanje, Stefan Kitanović, master ekonomista, za oblast razvoj Gradske uprave, Slobodan Glišić, dokrot nauka tehnološkog inženjerstva, za oblast razvoj sistema i standardizacije u lokalnoj samoupravi, koji su i u prošlom sazivu bili članovi Gradskog veća i doktorka Aleksandra Milovanović za oblast zdravstva i socijalne zaštite.

Oblast razvoja komunalne delatnosti vodiće Miloš Ilić, master informatičar, kandidat ispred Aktivne Srbije koji u nekom od prošlih saziva bio je odbornik. Za civilni sektor biće zadužena dosadašnja većnica Ljiljana Ilić, ekonomista u penziji i nekadašnja odbornica, kandidat PUPS-a. Jovana Tasić, diplomirani ekonomista, nekadašnja odbornica, i član Gradskog veća od 2012. godine, u novom sazivu biće zadužena za saradnju sa Vladom RS u oblasti strateškog planiranja i investicija, a izabrana je kao kandidat SDPS-a.

Za resor kulture zadužena je Jovana Ivanović, master ekonomista, kandidat SPS-a. Maja Valčić, magistar farmacije koja je kao nestranačka ličnost izabrana za oblast zaštite i unapređenja životne sredine, dok je Aleksandra Đorđević, doktorand ekonomije, izabrana za člana Gradsog veća za oblast finansija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Catwoman

    23:31 // 25. 8. 2020.

    Dobre stvari ne treba menjati. Tim na celu sa dr Cvetanovicem je preporodio Leskovac od kako je preuzeo odgovornost. Setite se samo u kakvom je stanju bio grad pre toga.
    Sve cestitke i uspeha u daljem radu!

  • Genesis

    22:42 // 21. 8. 2020.

    Sve čestitke i puna podrška našem gradonačelniku, puno uspeha u daljem radu!

  • Freddy

    15:34 // 18. 8. 2020.

    Obozavam da čitam komentare kritičara i onih koji svakakve neistine pisu o gradonačelniku. Zamolila bih vas pre nego sto nesto lose napisete , da stavite prst na celo i dobro razmislite o kakvom coveku je rec i da li ste kompetentni za to. Gradonačelnik dr Goran Cvetanović je dete izvanrednih roditelja, lekar, jedan od uspesnijih političara u Srbiji, a pre svega, ono najvaznije – veliki covek! Dr

    • Ouzo

      16:23 // 18. 8. 2020.

      Od ovakve kolicine lazi, coveku dodje da se ispovraca !
      Pa, cak da ti je i nesto pomogao, zaposlio, dao ti novac, srozala si se na najnize grane ,ispod dostojanstva coveka, jer ni taj Cvetanovic,verovatno, ne trazi da ga volite i hvalite vise nego rodjenu decu ili supruznika ! Tragikomicno !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: