Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 17. 7. 2012.

| Politika

Vranje: SPS sakuplja novac za pozorište

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
pozoriste vranje

Vranjski socijalisti najavili da će umesto danas, svoj 22. rođendan proslaviti u petak na gradskom bazenu "Jumko", gde će biti organizovano i donatorsko veče.

Kako je najavio sekretar Gradskog odbora SPS Branimir Stojančić, prikupljena sredstva biće uplaćena na račun za obnovu pozorišta Bora Stanković, ko je stradalo u požaru 2. jula.

Stojančić kaže da je ova odluka među socijalistima prihvaćena "sa oduševljenjem" i da su mnogi građani i firme najavili da će uplatiti novac za obnovu pozorišta.

Na konstataciju novinara Južnih vesti da je političkim partijama zakonom zabranjeno da se bave humanitarnim radom, u SPS kažu da će to proveriti.

- Imali smo ideju da pomognemo prikupljanje novca, a ne da kršimo zakon. Ako se ispostavi da ste vi u pravu, a ne mi, organizovaćemo to na drugi način. Krajnji cilj je bio da se pomogne izgradnja novog pozorišta - kaže Stojančić.

Da su strankama zabranjene humanitarne aktivnosti potvrdila je nedavno i direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković, koja je početkom godine najavila i striktnu primenu zakona.

- Nećemo dozvoliti nijednom političkom subjektu da se, od kada je stupio na snagu novi zakon, bavi humanitarnim aktivnostima jer to ne spada u političku delatnost – rekla je tada Markovićeva za B92.

Podsetimo, Južne vesti su pokrenule akciju prikupljanja novca za rekonstrukciju pozorišta Bora Stanković. Svi zainteresovani mogu se priključiti akciji preko fejsbuk stranice "Obnovimo vranjsko pozorište".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    16:26 // 18. 7. 2012.

    Zar nije bolje da policija pronadje pocinitelje, oduzme im imovinu (ko kod dosadasnjih mafijasa) i sve to na aukciji upotrebi za izgradnju pozorista? Korist je dvostruka: 1. salje se jaka poruka mafiji kako ce se vlast obracunavati sa njom i nadalje 2. novac od donatora moze ici socijalnim slucajevima, jer narod bukvalno gladuje i do pozorsta nece doci, pre ce svi zavrsiti na Bunusevcu, nazalost...
    Btw. SPS ce doboti mnogo vise na znacaju takvim gestom nego ovakvim akcijama... ali ko sam ja da ih ucim...

  • Nikola

    15:53 // 17. 7. 2012.

    Meni je glupo da ovakve akcije nisu dopuštene svima, pa čak i toj bagri od političara.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: