Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 15. 5. 2019.

| Politika

Vranjska vlast smenila "stranački neposlušnog" direktora

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Momir Stojiljkovic SNS Vranje foto i.m
Stojiljković se našao na meti svojih stranačkih kolega iz SNS; foto: I. M.

I pored peticije i protesta zaposlenih iz JKP Komrad ispred zgrade Skupštine, odbornici vladajuće većine u Vranju smenili su danas Momira Stojiljkovića, dosadašnjeg direktora ovog preduzeća, a za vršioca dužnosti izabran je Zoran Dimitrijević, diplomirani ekonomista, takođe kadar SNS-a.

Nakon obrazloženja mandatsko-imunitetske komisije o predlogu za smenu u kome je navedeno da je razlog "loše rukovođenje preduzećem u smislu neorganizacije posla, koje je u vreme praznika dovelo do komunalnog haosa u gradu", odbornicima se obratio sada već bivši direktor Komrada.

On je odbornike podsetio da je pre nepunih mesec dana jednoglasno usvojen izveštaj o radu ovog preduzeća i da je u više navrata javno pohvaljen.

JKP u ovom trenutku ima 30 miliona dinara na računu. Ovih dana se očekuje uplata još 18 miliona, što nije mala suma za jedno malo komunalno preduzeće - rekao je Stojiljković.

On je ocenio da iza njegove smene ne stoji loš rad, već "hir jednog čoveka".

Ja odlično znam šta je stranka. Godinama sam i bio odbornik u ovoj Skupštini i nijednog trenutka mi nisu mogli pokazati stranačku odluku o mojoj smeni. Zbog toga nisam želeo da dam ostavku i mnogo mi znači podrška 90 % zaposlenih, kao i brojnih građana koji su potpisivali peticiju da ne budem smenjen - rekao je dosadašnji direktor.

Peticiju je tada uručio predsedniku Skupštine, skrenuvši pažnju da je, navodno, prekršena i procedura po kojoj je predložena njegova smena.

Nakon toga, u skupštinskoj sali je zavladala tišina, a napetu atmosferu svojim izlaganjem pokušao je da ublaži gradonačelnik Slobodan Milenković koji je rekao da je "izlaganje bivšeg direktora patetično i da smo svedoci lošeg rukovođenja preduzećem", o čemu, kako je rekao, svedoče brojne fotografije na društvenim mrežama na kojima su smeće, nepokošana trava i neočišćena groblja.

Inače, za Stojiljkovićevu smenu glasalo je 49 prisutnih odbornika, a par minuta kasnije, istim brojem glasova, izabran je novi v. d. direktor Zoran Dimitrijević.


SNS: Stojiljković smenjen jer je grad prljav

Neadekvatna higijena u gradu razlog je Stojiljkovićeve smene sa direktorske funkcije, obrazložili su na konferenciji za novinare održane nakon skupštinskog zasedanja Slaviša Bulatović, predsednik Gradskog odbora SNS i gradonačelnik Slobodan Milenković koji je ujedno i potpredsednik vranjskih naprednjaka.

Dve godine unazad imamo prepucavanja sa Momirom Stojiljkovićem oko poboljšanja rada preduzeća. Svedoci smo da je grad prepun smeća, da su kontejneri bili prepunjeni i da se nije redovno iznosilo smeće. Grad je poslednje dve godine bio prljav i pored svih težnji da poboljšamo rad ovog preduzeća, jednostavno nismo imali povratnu informaciju od strane Stojiljkovića - kaže Milenković.

Isti razlog navodi i Bulatović dodajući da razgovori koji su u poslednje vreme vođeni sa Stojiljkovićem nisu imali pozitivnog efekta.

Činjenica je da postoje rezultati koji su za svaku pohvalu, ali sa druge strane ima i stvari koje su za svaku kritiku. Otvoreno sam sa njim razgovarao pre oko 6 meseci. Situacija oko uskršnjih praznika i neispražnjeni kontejneri pokazali su da je to problem koji je doživeo vrhunac i da Stojiljković ne može da ga reši. Dobio sam obećanje od njega da će se poboljšati rad u narednom periodu, ali do toga nije došlo - rekao je Bulatović.

Ovo je, dodaju u SNS, upozorenje svim direktorima da su "pod lupom javnosti" i da ih "emocije stranačkih kolega" neće zaštititi ukoliko ne rade kako treba.

Podsetimo, sada već bivši direktor protiv čije smene su se pobunili i zaposleni u tom preduzeću, u međuvremenu je izgubio i stranačku funkciju jednog od potpredsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Antibot

    13:17 // 15. 5. 2019.

    Dokaz da u kukolju ima žita, pa se kukolji dogovorili da najure žito. A fikusi i saksije po komandi dižu rukice za smenu. napredDNO.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: