Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 15. 3. 2017.

| Politika

Vranjski SNS i SPS zajedno u kampanji za Vučića

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
sastanak sps i sns vranje foto i.m.
Nakon optužbi i prepucavanja, SPS i SNS za istim stolom; foto: I.M.

Nakon višemesečnih prepucavanja saopštenjima i obostranim optužbama, vranjski socijalisti i naprednjaci su održali sastanak i zvanično započeli rad na zajedničkoj kampanji i cilju da predsednički kandidat obe partije Aleksandar Vučić "pobedi već u prvom krugu".

Iako se očekivalo da će se na sastanku u prostorijama SNS-a razgovarati o eventualnoj koaliciji, tačnije ulasku socijalista u lokalnu vlast, predsednici gradskih odbora su, nakon sastanka koji je bio zatvoren za javnost, izneli zajednički stav da je razgovarano o tome kako će se zajednički voditi kampanja. 2 antic i bulatovic foto i.m. Antić i Bulatović složni oko zajedničkog predsedničkog kandidata; foto: I.M.

Predsednik Gradskog odbora SPS-a u Vranju Zoran Antić to vidi kao "političku veštinu da se od nemogućeg napravi moguće" i nastavak saradnje koji je početkom marta započet iz vrha dve partije.

Održali smo fer i korektan sastanak koji je produžetak saradnje uspostavljene na nivou šefova partija, potpredsednika partija i koordinatora za Pčinjski okrug. Svakako da je tada održan temeljni sastanak koji je poslužio da mi razgovaramo o principima saradnje i uspostavljanju odnosa koji su negde u prethodnom periodu bili narušeni – rekao je Antić.

On je napomenuo da je najvažniji zadatak jeste pobeda zajedničkog kandidata u prvom izbornom krugu, kao i dogovor oko toga kako će biti animirano biračko telo i SPS-a i SNS-a.

Što se tiče Vranja, biće prilično teško i politički odgovorno da objasnimo našem članstvu i biračima zašto je važno i bitno da Aleksandar Vučić pobedi na izborima, to je za nas dvojicu zadatak i izazov – rekao je Antić.


O mogućoj koaliciji posle izbora

O produbljivanju saradnje naprednjaka i socijalista i eventualnoj koalicji, bar kako tvrdi Antić, nije bilo reči i dodaje da će se o tome razgovarati nakon 2. aprila.

3 veliko interesovanje novinara foto i.m. sns vranje Veliko interesovanje medija za sastanak SPS-a i SNS-a u Vranju; foto: I.M.Na pitanje kako će posle svih razmirica uspeti da ubede birače da glasaju za istog kandidata, Antić i Bulatović odgovaraju da je na njima da objasne biračima da je reč o zajedničkom interesu i da se nije reč o emocija, već o političkom interesu.

Ako se neko politički borio protiv SNS-a onda je to moja malenkost. I ja sada sedim u prostorijama SNS-a sa predsednikom ove stranke. Imali smo i mnogo veće političke borbe od ove. SPS ima stabilno političko telo, uigranu političku vojsku i zna da stabilno deluje. Interes je prepoznat na Glavnom odboru partije – rekao je Antić uz opasku da su sukobi u odborima deo politike.

I lider naprednjaka Slaviša Bulatović se složio sa Antićem, dodajući da stranka sa takvom organizacijom i tolikom tradicijom na političkoj sceni podrazumeva i ozbiljno članstvo koje će ispoštovati nalog iz vrha stranke.

Meni je posebno drago što je na ovom sastanku još jednom potencirana važnost izbora 2. aprila. PobedaVučića u prvom krugu omogućiće da naša država krene putem oporavka – rekao je Bulatović.

Oni su najavili da će naredni sastanak biti održan u ponedeljak, takođe u prostorijama Srpske napredne stranke u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Superhik

    18:11 // 16. 3. 2017.

    To je politika pljunes pa pojedes da ne kazem nesto gore....

  • Овца за шишање

    17:46 // 15. 3. 2017.

    Како, бре, грађани, можете да гласате овакве примитивне неспособњаковиће и лопуже, типа СНС, СПС, СРС, ПС, ПСС...???!!! Где се изгубио осећај за реалност и пристојност, па да се гласа Јанковић, Радуловић, па и Јеремић и Прелетачевић...?! Зар вам није мило да будете у скупини оних који подржавају умереност, пристојност, културу, образованост...?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: