Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 14. 5. 2019.

| Politika

Vranjski naprednjaci smenjuju "neposlušnog" direktora

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
SNS Vranje foto i.m
Odbio zahtev stranke da sam podnese ostavku; foto: I.M.

Aktuelni direktor JKP Komrad Momir Stojiljković našao se na meti svojih stranačkih kolega iz SNS koji su pokrenuli postupak njegove smene sa funkcije direktora jednog od najvećih javnih preduzeća. Takođe, na sednici Gradskog odbora SNS doneta je odluka da se Stojiljković smeni i sa mesta potpredsednika stranke.

Iako stranka nije zvanično saopštila zbog čega je većinom glasova Stojiljković smenjen sa stranačke funkcije, Južnim vestima je iz više izvora potvrđeno da je razlog "stranačka neposlušnost“, što na neki način i sam Stojiljković pominje kao mogućnost.

Ja sam, uprkos zahtevima od strane predsednika Gradskog odbora Slaviše Bulatoviča za podnošenje ostavke na mesto direktora, odbio da to uradim. Smatram da ništa loše nisam uradio, naprotiv, stavio sam firmu na "zdrave noge" – kaže Stojiljković.

Zanimljivo je da su odmah, nakon što je obelodanjeno da je mandatsko-imunitetska komisija Skupštine podnela zahtev za njegovo razrešenje, sindikati iz ovog preduzeća napisali dopis predsedniku Srbije, premijerki, gradonačelniku i predsedniku Skupštine grada u kome iznose podatke o poslovnom uspehu preduzeća od kada je Stojiljković na njegovom čelu.

Ipak, to nije omelo naprednjake da liše Stojiljkovića stranačke funkcije, a zanimljivo je da je ovo jedina odluka u poslednjih par godina koja nije doneta jednoglasno. Kako nam je potvrđeno iz više izvora, sa njegovom smenom se nije složilo 11 članova odbora, od toga je 5 bilo protiv, a 6 uzdržano.

Priznajem da je to bila vrlo mučna sednica. Uprkos pritiscima, dosta njih se osmelilo da ne podrži odluku vrha stranke po svaku cenu - kaže jedan od članova Glavnog odbora koji je prisistvovao sednici i dodaje da je bilo dosta povišenih tonova, ali i da su izrečene brojne uvrede.

Zanimljivo je da je već za sredu zakazana vanredna sednica Skupštine grada, ali do sada nije objavljeno da će na dnevnom redu biti razrešenje direktora, što se i očekuje.

Nezvanično, za sutrašnju sednicu je i opozicija najavila povratak u odborničke klupe, a takođe se najavljuje i okupljanje radnika Komrada ispred Skupštine grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djoka

    23:00 // 14. 5. 2019.

    Mosa je legenda,ne mogu mu nista

  • xyz

    14:13 // 14. 5. 2019.

    Vladaju Bulatovici Srbijicom samo tako..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: