Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 3. 12. 2023.

| Politika

Vranjskom SNS-u zasmetalo polaganje venaca u gradskom parku, opozicija poručuje "park nije vaš"

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_20231203_150406
SNS-u smeta polaganje venaca na spomenik Bore Stankovića u gradskom parku; foto: ProGlas

"Otkud obraza inicijativi ProGlas da u ime svog političkog aktivizma obiđe Gradski park i položi cveće na spomenik Bori Stankoviću" - pitanje je koje su postavili Vranjski naprednjaci pozivajući se na to da je upravo njihova lokalna vlast rekonstruisla park u kome se spomenik nalazi. Na svojatanje parka iz koalicije "Hrabro za Vranje" podsećaju da je rekonstrukcija plaćena novcem građana, a da ni park, ni grad, a ni država nisu samo njihovi.

Nakon što je “ProGlas”-u otkazan prostor u Vranju, tribina je juče održana na platou kod Robne kuće, kada su glumica Svetlana Bojković, pisac Miodrag Majić, profesor Univerziteta Miodrag Jovanović i pisac i izdavač Gojko Božović prvo položiti cveće na spomenik Bori Stankoviću u Gradskom parku.

To je zasmetalo GO SNS-a, koji se zbog tog gesta oglasio saopštenjem, a iz razloga što rekonstrukciju gradskog parka koja je kasnila 15 meseci, smatraju jednom od svojih investicija, iako je plaćena parama gađana. 800x600_photo001 Čiji je to park?; foto: ProGlas

Ipak, ne možemo da se zapitamo otkud obraza inicijativi ProGlas da u ime svog političkog aktivizma obiđe Gradski park i položi cveće na spomenik Bori Stankoviću? Kako se to uklapa među njihovim pristalicama koji su bili najveći protivnici rekonstrukcije parka i još pre početka radova spevali žalopojke nikada neposečenim stablima - upitali su iz SNS-a.

Oni su se zahvalili "ProGlas"-u što su uključenjem uživo proneli kroz Srbiju sliku Gradskog parka u Vranju uz opasku da lokalna vlast pod Srpskom naprednom strankom "nije gubila vreme".


"Nije, gospodo, naprednjaci, samo vaš ni park, ni grad, ni država"

Oštar odgovor opozicije okupljene oko liste "Hrabro za Vranje" stigao je na račun SNS-a uz kritiku da su još jednom pokazali svoju oholost stavom da su i taj grad, kao i država, samo njihovi.

Nije, gospodo, naprednjaci, samo vaš ni park, ni grad, ni država. Nisu vam preci ostavili park, bio je tu pre više od jednog veka i biće tu i kada i vas i nas ne bude više. Treba li da tražimo od vas dozvolu da prođemo parkom zato što ste ga vi ''rekonstruisali i preuredili'' parama građana - upitali su opozcionari.

Ističu da će biti posla za pravosudne organe kada dođe vreme da provere zašto je rekostrukcija koštala više od 40 miliona dinara i trajala više od 600 dana.

Možda vas je uplašilo koliko se Vranjanaca okupilo i u parku i u centru grada da prati inicativu ''Proglas''? Miodrag Majić, Svetlana Bojković, Gojko Božović i dr Miodrag Jovanović samo su pozvali Vranjance da izađu na izbore, ne i za koga da glasaju. Čega se onda bojite? Možda će neko od tih ljudi glasati i za vas ili vi znate kako obezbeđujete glasove i po koju cenu - napominju iz koalicije.

Podsetimo, četvoro pokretača "ProGlas"-a juče je razgovaralo sa građanima o idejama i ciljevima oko kojih su se okupili, a nakon Vranja svi oni govorili su i na tribini u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Дечак

    03:18 // 8. 12. 2023.

    Хвала гђи Бојковић и г Мајићу, добродошли у Врање !
    
Избори су једина пролика да ми, грађани, нешто одлучујемо. Ретка прилика да ми бирамо нашу судбину, нашу будућност. Зато подржавам ПРОГЛАСов текст који сам, као 170 000 грађана, потписао

  • Гистро

    08:30 // 4. 12. 2023.

    Мада би требало да смо одавно навикли на бахатост и простаклук људи којима је дато да буду "власт", увек се некако изненадим кад видим колико су ти људи ограничени и неписмени!
    Ово саопштење као да је Шојић писао, а из става се најбоље види да јавна добра доживљавају као својину. Омакло им се...

    • Auttrikter

      20:24 // 4. 12. 2023.

      Dok se mi ,od postanka visestranackog sistema ,stalno iznenadjujemo i cudimo, osudjujemo, oni vrsljaju ! Prodjose tri i kusur decenije ! I,nema to veze sa stranackim programom, ogromna vecina ga i ne zna, vec samo da se sacuvaju privilegije i da dzep opet bude pun

  • Ivanović

    08:17 // 4. 12. 2023.

    Krajnje vreme je da Vranje dobije dva odgovorna gospodina koji mogu da ovaj grad vrate u normalu.
    Naš Recko i Zupe to mogu a i znaju kako treba.Recko gradonačelnik a Zupe prvi operativac za sve u gradu.
    Ovi se trude al im ne ide.
    Iskočite u čaršiju i svi pravi vranjanci se garant slažu sa mojim predlogom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: