Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 17. 4. 2018.

| Politika

Vučić: Demonstracije u Nišu su tupave, umešan i strani faktor

Autor:M. ZirojevićIzvor:B92, Južne vesti
Aleksandar Vučić
Vučić nedorečen; ilustracija; foto: Vanja Keser

Proteste građana Niša zbog poklanjanja aerodroma, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao je tupavim, a tvrdi i da ima dokaze da su u organizaciju demonstarnata “upetljani i faktori iz inostranstva". Ni koje dokaze ima, ni o kakvim “faktorima” je reč, predsednik nije objasnio.

Vučić navodi, kako prenosi B92, da je potpisao da ne sme da iznosi tajne, ali da dokaza ima "koliko hoćete".

Brojne navodne dokaze predsednik Vučić, ipak, ne otkriva.

A kad vidite da postoje oni iz inostranstva koji su i za te demonstracije zainteresovani i da žele i da ih podstaknu, onda se zapitam šta sam ja to zgrešio - rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je naglasio da ne razume proteste u Nišu, jer aerodrom prelazi “iz državne u državnu svojinu, a i na jednom i na drugom nivou je ista partija na vlasti”. Opet je ostao nedorečen, jer nije precizirao u kakvoj su vezi vlasništvo nad aerodromom i partijska pripadnost.

Dodao je i da se Nišlije ponašao kao da aerodrom prelazi u ruke Butana ili Nepala. Predsednik je naveo i da Aerodrom “Konstantin Veliki” po Ustavu pripada državi.

Međutim, u Ustavu Srbije nigde ne piše ko treba da bude vlasnik aerodroma, a u članu 97. samo piše da u nadležnost Republike spada “režim i bezbednost u svim vrstama saobraćaja”.

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

U debati Južnih vesti, učesnici su naveli da su "sva opravdanja za poklanjanje aerodroma laž". Vrh niškog SNS zatim pozvan je na tajni sastanak u Beograd. Konačnu odluku o svemu trebalo je da donesu odbornici Skupštine grada u utorak 10. aprila, ali je sednica odložena zbog, kako su saopštili iz Parlamenta, "dezinformacija interesnih grupa", a iz vrha niškog SNS-a najavili su Vučićev dolazak u Niš. Građani su na zboru, javnim glasanjem, odbili predaju aerodroma.

Niški SNS saopštio je da Vučić dolazi u Niš 25. aprila, a da će sednica Skupštine grada biti posle 1. maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milutin

    08:20 // 20. 4. 2018.

    Predlazem svima koji hoce da glasaju za ovaj zakon (SNS clanovi), da prepisu svoju imovinu Vucicu i njegovom bratu.

    Mislim, nigde nece da im odu stanovi i kuce, ostace tu u Nisu, niko nece da ih odnese za Beograd, samo ce da se prenese vlasnistvo, a onda ce Vucic da im odrzava i ulaze, nista ne brinite.

  • Severno od Nisa

    10:10 // 19. 4. 2018.

    Taj "strani faktor" koji vodi demonstracije je pamet, znanje i čast!

    Stop ispiranju mozga od strane AV i njegovih poslušnika!

    Puna podrška Nišu i Nišlijama u odbrani aerodroma!!!

  • Branko

    23:21 // 18. 4. 2018.

    Dovoljno je da se javnosti da na uvid ugovor sa Vinci-jem. Tu piše ko je u pravu. Učini to, predsedniče, ako si ti u pravu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: