Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:29, 19. 10. 2016.

| Politika

Vučić: Poslaćemo pomoć Siriji, ne postoji politička priča

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Ruski avioni na niškom aerodromu
Iz Niša na Bliski istok i oružje i humanitarna pomoć; Foto: arhiva FlyFromNis

Još se ne zna kome je namenjena humanitarna pomoć koju će Srbija i Rusija iz Niša zajedno slati u sirijski grad Alep čije različite delove kontrolišu zaraćene strane. Premijer Aleksandar Vučić izbegao da odgovori na pitanja i optužio novinare da politizuju temu.

Kome će stići pomoć koju u Siriju šalju Srbija i Rusija - delovi koje kontrolišu zvanična sirijska vojska, opozicija, kurdske snage ili neko četvrti - zasada ostaje tajna.

Vučić Aleksandar Izbegao da odgovori kome se šalje pomoć; Foto: N1Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da odgovori na pitanja Južnih vesti, optužujući novinare da su im pitanja politički motivisana.

Ne šaljemo oružje, šaljemo ćebad. Ko god nam bude tražio da mu pošaljemo ćebad, poslaćemo. Ne razumem kakva se sad to velika politička priča pravi oko ćebadi i lekova, brašna i šećera. Tražite i poslaćemo vam. Poslaćemo bilo kome na svetu. Nikakav problem sa tim nemamo, da pomognemo gladnom narodu - rekao je Vučić.

Inače, kako je juče potvrđeno Južnim vestima u Ministarstvu odbrane, sa niškog aerodroma će uskoro poleteti avioni koji će u Alep odneti dosta humanitarne pomoći, ali nisu odgovorili kada će i šta tačno biti poslato.

Prema pisanju Politike u avionima će se nalaziti po 10 tona jestivog ulja, brašna i šećera, kao i odeća, obuća, lekovi, potrošni medicinski materijal i elektro-agregati.

Podsetimo, kako su Južne vesti, radio Slobodna Evropa i BIRN nedavno otkrili, pre samo mesec dana je sa niškog aerodroma Srbija na Bliski istok poslala veliku količinu vojne opreme, za koju se sumnja da je bila namenjena Siriji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lahor

    21:27 // 19. 10. 2016.

    Ma ludilo

  • snezana

    20:36 // 19. 10. 2016.

    Evo ja trazim u ime gladnih i promrzlih u Srbiji pomoc a takvih je mnogo. Hoce li nam stici na adrese ili cemo ih negde preuzeti?

  • Dexter

    18:01 // 19. 10. 2016.

    "Ko god bude tražio poslaćemo..."
    Znači ako nam zatraži Islamska država, šaljemo i njima? I nesrećnicima iz Al Nusre, iscrpljenim pripremama za samoubilačke akcije?
    Ako je ikada veći demagog živeo na ovoj mučenoj planeti, ja za njega ne znam!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: