Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:59, 1. 4. 2016.

| Politika

Vučić: Poslednja opomena niškim naprednjacima

Autor:A. S, B. J.Izvor:Južne vesti
vucic
Vučić na binu nije pustio nijednog naprednjaka iz Niša; foto: Vanja Keser

Niko od niških funkcionera Srpske napredne stranke nije govorio na velikom preduzbornom mitingu u Nišu, a lider SNS Aleksandar Vučić kaže da je to njegovo odgovor na svađe niških naprednjaka i poslednja opomena.

Srpska napredna stranka je u niškoj hali Čair održala predizborni miting, a Vučić se govoreći kako ne želi da po svaku cenu bude na vlasti dotakao i niških naprednjaka.

Videli ste da danas niko iz Niša nije govorio na ovom mitingu. Primetili ste to. To je moj odgovor njima na sve njihove svađe u prethodnim godinama. Više su brinuli o svojim svađama i zato im je ovo poslednja opomena - ili će svi da se poprave ili svi lete! - rekao je Vučić.

VAK-0061 Vučić očitao lekciju niškim naprednjacima; foto: Vanja KeserKako je moglo da se čuje oko bine u Čairu, bilo je planirano da se okupljenima obrati i prvi na listi SNS na predstojećim izborima i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, ali se od toga izgleda odustalo u poslednji čas. Niškim naprednjacima Vučić je poručio “da mogu da se ljute koliko hoće”.

Može da se ljuti ko koliko hoće. Mogu da se ljute i oni koji su jedva dočekali trenutak kada njihove lične ambicije nisu ispunjene da stranku napuste. To je njihovo pravo. Meni je toliko lepo u SNS da ne želim da je napuštam, jer u našoj stranci smete da kažete i za i protiv i da izgovarate i ovakve stvari koje sam ja sad izgovarao i u njoj ću da ostanem da se borim i kad većina bude na nekoj drugoj strani - rekao je Vučić.

Lider SNS nije pominjao imena i nije precizirao na čije konkretno svađe i ambicije misli, ali Gradski odbor ove stranke u Nišu raspušten je upravo zbog svađa još marta 2014. gdoine, dok su na ove izbore odlučili da samostalno izađu narodni poslanik Momir Stojanović i većnik Srđan Aleksić.


“Neizvesni zbori”

Prvi čovek SNS je rekao da su predstojeći izbori veoma neizvesni da lako mogu sve opozicione stranke da se ujedine protiv SNS.

Kao što ste videli, njima je porebno od minut do jednog sata da se svi ujedine u mržnji protiv nas i u ljubavi prema foteljama. Nemojte da imate iluzuje, nema razlike među njima - rekao je Vučić.

VAK-0348 U budućnost, ne u prošlost; foto: Vanja KeserDok se halom orilo “Aco, Srbine!”  Vučić je istakao značaj izbora, ali i ideju naprednjaka da stvore jaku i stabilnu Srbiju koja, kako je naglasio Vučić, gleda u budućnost.

Ovog puta ono što gradimo je građevina od najčvršćeg materijala, a ne građevina koja može da posluži samo za izbore, i zato pozivam građane da se ujedine u borbi za budućnost Srbije - poručio je lider SNS.

On je govorio i o smanjenom deficitu, pohvalama “i sa istoka i sa zapada”, a naglasio je i da se po 6 puta sastao s Angelom Merkel, Vladimirom Putinom i šefom Delegacije EU, a 3 puta sa potpredsednikom SAD.


Ministri, direktori i sportisti na bini hale Čair

Pored Vučića okupljenima iz raznih krajeva južne Srbije koji su napunili halu Čair, obratili su se i ministar trgovine i lider SDPS Rasim Ljajić, direktor “Pošte” i lider PUPS Milan Krkobabić, kao i karatistkinja iz Niša Branka Anđelković.

VAK-0136 Mihajlovićeva otvorila miting; foto: Vanja KeserSkup je otvorila Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja i potpredsednica SNS koja je najavljena kao “žena zahvaljujući kojoj je 300 km puta obnovljeno i izgrađeno”.

Mi se danas ujedinjujemo za budućnost Srbije. Ujedinjeni da nastavimo ono što je naš predsednik započeo. Budite ponosni na svog predsednika Vlade, budite ponosni na ovu listu - rekla je Mihajlovićeva.

Nebojša Stefanović, potpredsednik SNS i ministar policije i večeras je pokazao svoju odanost stranci i predsedniku. Naglasio je da je Aleksandar Vučić „jedini čovek koji može nešto da promeni“.

Zato od vas tražim podršku za čoveka koji jedini može da garantuje ekonomski napredak naše zemlje, porast penzija i plata i nova radna mesta. Za čoveka koji je uvek bio na čelu beskompromisne borbe za bolji život građana - kazao je  Stefanović.

On je jedini izašao na binu sa tekstom govora i tražio da publika nakon ne baš ubedljivog aplauza na spominjanje imena predsednika stranke, ponovi svoje tapšanje.

VAK-9939 Ministri i funkcioneri na jednom mestu; foto: Vanja KeserPored govornika u prvim redovima stajali su i ministri i funkcioneri SNS Zlatibor Lončar, Jadranka Joksimović, Vanja Udovičić, Zoran Babić i Bratislav Gašić, kao i niški funkcioneri Zoran Perišić, Boban Džunić, Darko Bulatović, Milan Stanojković, Ljubica Mrdaković Todorović, Deana Stefanović, Nenad Stanković, Miloš Banđur i Bratimir Vasiljević koji je u jednom trenutku, dok je miting trajao, sišao sa tribina.

Istaknuta mesta imali su i koalicioni partneri Nenad Popović (SNP), Nebojša Ranđelović (SDPS), Dušica Davidović (Samostalni DSS) i Milija Miletić (USS) kao i naprednjaci iz regiona Goran Cvetanović iz Leskovca i Slaviša Bulatović iz Vranja, ali i beoigradski funkcioneri Goran Vesić i Andreja Mladenović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Revolt

    22:28 // 2. 4. 2016.

    Pun grad s simpanze a oni ih jos dovoze. Mininum 3-4 miliona potrosili na autobuse, a mogli s tim parama da srede bar jednu skoluil da narane sirotinju...

  • Sasa

    18:38 // 2. 4. 2016.

    Sta ste se uhvatili za Mrdakovicku i Stanojkovica.Gde je Rancic kao najbolje pozicionirani poslanik sa juga SNS-a.

  • Milos

    17:56 // 2. 4. 2016.

    Sve moj....dalje znate..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: