Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:41, 7. 7. 2020.

| Politika

Vučić: Voleo bih da uvedemo policijski čas u celoj Srbiji

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
vučić
Predsednik hoće policijski čas za sve; foto: Vanja Keser

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je zabranu kretanja ovog vikenda, ali nije precizirao da li će to važiti za Beograd ili za celu Srbiju. On, ipak, kaže, da bi voleo da policijski čas bude uveden u celoj Srbiji, ali ne zna da li će ga poslušati Krizni štab.

U obraćanju koje je trajalo više od sat vremena, prekidanog Vučićevim hvatanjem za glavu, dramskim pauzama i pitanjima predstavnika tabloida o Đilasu i Hrvatima, predsednik Aleksandar Vučić govorio je o raznim temama, od korone, preko Kosova do toga da će izgraditi “čudesne bolnice” u Batajnici i Kruševcu, za obolele iz južne i centralne Srbije.

Na samom početku obraćanja govorio je da je situacija alarmantna i da se zato uvodi policijski čas tokom vikenda, kao i zabrana okupljanja više od 5 ljudi. Dodao je da će biti obezbeđena šetnja majkama sa decom, penzionerima i ljudima sa kućnim ljubimcima.

Ipak, nije precizirao za koga zabrana važi - za Beograd kao jedno od žarišta ili za celu Srbiju.

Tek sat vremena kasnije objasnio je da je to predlog koji zavisi od brojki zaraženih narednih dana i da će odluku doneti Krizni štab.

Lično bih voleo da to važi za celu Srbiju, ali ne znam da li će me poslušati Krizni štab - rekao je Vučić.

Za predizborno relaksiranje mera koje mnogi vide kao razlog skoka zaraženih i umrlih, Vučić je optužio političke protivnike i građane koji su lupali u šerpe i, kako kaže, tražili relaksiranje mera.

Građanima Srbije ostaje neizvesnost da li će biti zatvoreni tokom vikenda kako Vučić želi ili će Krizni štab doneti drugačiju odluku.

Podsetimo, danas je zvanično preminulih od kovida najviše u jednom danu - 13.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Anica

    02:24 // 28. 7. 2020.

    Haha on bi vole da ga svi slusaju .. a I kona isto tkd je najbolje da name uvedu brnjice I policiski cas od 2 godine Al ne pitaju se samo Oni.... Bruka I sramota je za celu srbiju to see sta rade I to sto manipulisu ovim narodom.....

  • Mira revolucionarka

    01:59 // 11. 7. 2020.

    Gledam g-dju Sotirovski na tv-u (10.7.) Koja ne trepnuvsi rece na tv Zona kako predsednik ni jednom nije pomenuo uvodjenje policijskog casa van Beograda...?!
    Dama je potpuno profi sns lojalni kadar koji laze bez blama gledajuci narod u oci. Definitivno buduca gradonacelnica

  • filip

    22:34 // 9. 7. 2020.

    Nisi mogao da pomeriš izbore kasnije kad se virus totalno ugasi??? A sad ti je do policijskog časa????? Na početak pandemoje si govorio da hoćeš što pre da ukineš vandrendno. A sad???????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: