Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 16. 4. 2018.

| Politika

Vučić dolazi 25. aprila u Niš, sednica gradske Skupštine posle 1. maja

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić
Stiže predsednik; Foto: JV / A. K.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doći će u Niš za 9 dana da bi otvorio završeni pogon "Leonija", potvrđuju u Srpskoj naprednoj stranci, a sednicu Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o predaji niškoj Aerodroma "Car Konstantin" državi, iz ove vladajuće stranke najavljuju posle praznika, posle 1. maja.

Poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović objavio je datum posete predsednika Srbije, koja je najavljena kada je odložena sednica gradske Skupštine o poklanjanju aerodroma.

Aleksandar Vučić dolazi 25. aprila na otvaranje konačno završene u potpunosti fabrike Leoni u punom kapacitetu - kaže Milovanović.

Zamenik šefa odborničke grupe SNS u gradskom parlamentu Ivan Jovanović objašnjava da će se odložena sednica gradske Skupštine održati u “zakonskom roku”, najverovatnije posle prvomajskih praznika. Napomenuo je da vlast u Nišu ima većinu za odluku o sudbini aerodroma.

Većinu čine 46 odbornika, mi smo imali sastanak sa šefovima odborničkih grupa koalicionih partnera i svi do jednog su nedvosmisleno rekli da će svi odbornici koji pripadaju njihovim podržati predlog Gradskog veća i tu nema nikakvih dilema - kaže Jovanović.

Zamenik Jovanović negira navode o pritiscima na odbornike koje je iznela isključena odbornica Jedinstvene Srbije Jelena Đorđević.

To je u najmanju ruku neistina, kada imate većinu 46 od 61 odbornika, jedan ili dva odbornika ništa apsolutno nikom ne znače. Odgovorno tvrdim da niko iz SNS, a ni od koalicionih partnera nije vršio nikakav pritisak na odbornike - kaže Jovanović.

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

U debati Južnih vesti, učesnici su naveli da su "sva opravdanja za poklanjanje aerodroma laž". Vrh niškog SNS zatim pozvan je na tajni sastanak u Beograd. Konačnu odluku o svemu trebalo je da donesu odbornici Skupštine grada u utorak 10. aprila, ali je sednica odložena zbog, kako su saopštili iz Parlamenta, "dezinformacija interesnih grupa", a iz vrha niškog SNS-a najavili su Vučićev dolazak u Niš. Građani su na zboru, javnim glasanjem, odbili predaju aerodroma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko

    16:02 // 19. 4. 2018.

    Što ovakve pampers fabrike ne otvara u Beogradu???

  • Shone

    15:37 // 17. 4. 2018.

    Molim vas umnozite ovo pitanje na svim forumima: Koliko firmi radi i zaradjuje novac u Nisu, a porez placa u Beogradu, jer su tamo registrovani?

  • Petar

    11:42 // 17. 4. 2018.

    Pa neka dodje, kao predsednik.. I doćekaćemo ga, kao predsednika, red je.. Ali nemoj da se "meša u poslove" oko aerodroma (naročito ako je ubeđen da su "čisti") koji nisu predsednički, neka to prepusti svojim saradnicima, ako su stručni (pomočna literatura, Alen i KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Kome to i zašto smeta aerodrom u Nišu? - Tango Six).Vrlo mu je ružno ono: Neka aerodrom ostane niški, ali onda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: