Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 4. 4. 2022.

| Politika

Vučić i SNS osvojili ubedljivo najviše glasova i u Toplici

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
glasanje
Građani Toplice birali predsednika i predstavnike Republičkog parlamenta; Foto: Lj. M.

Od 71.853 glasača, koliko je upisano u Topličkom okrugu, na jučerašnjim predsedničkom i parlamentarnim izborima najveći broj glasova dobio je Aleksandar Vučić, a najbolji rezultat, prema podacima Opštinske izborne komisije, ostvario je u Žitorađi, gde je dobio 83,49 odsto glasova izašlih birača. Žitorađa prednjači i po broju izlaznosti, jer je od 12.336 birača pravo glasa iskoristilo 76,89 odsto.

Žitorađani su, osim za Vučića, glasali i za Zdravka Ponoša, koji je dobio 5,18% glasova, dok su Boško Obradović i Milica Đurđević Stamenkovski osvojili po 2,6%, odnosno 2,7%. Miloš Jovanović osvojio je 1,9%, a ostali kandidati su ostali na nivou statističke greške i dobili su ispod 100 glasova.

Što se tiče parlamentarnih izbora u toj opštini, lista Srpske napredne stranke je dobila nešto manje glasova od svog predsednika i ima 71,31%, dok je 13,15% glasova dobila Socijalistička partija Srbije koju predvodi Ivica Dačić, poreklom iz tog mesta.

Lista "Ujedinjeni za pobedu Srbije" koju predvodi Marinika Tepić dobila je 4% i po nešto više od 2% dobile su liste koje predvode Miloš Jovanović, Boško Obradović i Milica Stamenkovski. izbori Predsednici komisija sa glasačkim listićima u Gradskoj upravi Prokuplja; Foto: Lj. M.

U centru Topličkog okruga, u Prokuplju, rezultati se ne razlikuju mnogo od ostalih opština - Vučić je osvojio ubedljivu većinu glasova izašlih birača, odnosno 72,56%. U Prokuplju je od 36.224 upisanih glasalo 22.520 građana, a pored Vučića, na drugom mestu po broju glasova je Ponoš sa 10,3%, treća je Milica Đurđević Stamenkovski sa 4,87%, Boško Obradović je dobio 4,33% i Miloš Jovanović 4,09% glasova.

Lista Aleksandra Vučića "Zajedno možemo sve" na parlamentarnim izborima u Prokuplju osvojila je 56,84% glasova, drugi je SPS sa 13,38%, treća lista Marinike Tepić sa 8,41%, "Zavetnici" su osvojili 4,7%, lista "Nada za Srbiju" 3,78% i Dveri-POKS 3,57%.

U Kuršumliji je od 14.562 glasača, 73,51% glasalo za Vučića. Drugi je Ponoš sa 7,93%, zatim Đurđević Stamenkovski sa 6,63%, kao i Obradović i Jovanović sa nešto više od 4%. Ostali kandidati su dobili oko jedan procenat glasova.

Kao i u Žitorađi i Kuršumličani su nešto manje poverenja ukazali naprednajcima na parlamentarnim izborima. Vučićeva stranka je dobila 54,46%, socijalisti su drugi sa 17,81%, "Ujedinjeni za pobedu Srbije" su osvojili 6,78% izašlih birača, "Zavetnici" 5,54%, "Nada za Srbiju" i Dveri–POKS sa po nešto vise od 3%.

U blačkoj opštini, prema podacima OIK-a, pravo glasa iskoristilo je 6.379 glasača od 8.739 upisanih građana. Za Vučića je glasalo 4.584 građana ili 72,42%. Na drugom mestu je Ponoš koji je dobio 643 glasa ili 10,16%, treći Jovanović sa 310 odnosno 4,9% i Obradović koji je dobio 4,75% glasova.

Na listiću za parlament, Blačani su najviše glasova dali listi Srpske napredne stranke 3.748 ili 59,19%, drugi po broju osvojenih glasova su socijalisti sa 11,3%, a lista koju predvodi Marinika Tepić osvojila je 9,5%.

Lista koju predvodi Miloš Jovanović osvojila je 4,97%, Dveri-POKS 3,92%, "Zavetnici" 2,65%, SRS 2,5% i lista Borisa Tadića je dobila 1,2%.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cane

    13:56 // 6. 4. 2022.

    Ja sam manjina i ne glasam kao rulja i Ponosim se time! A kome je do ovakvog napredka neka uživa. Zemlja i gradovi nam liče kao da se prošlog meseca završio građanski rat eto toliko je lepo.
    I neću da se iselim nikad iz Stradije samo u inat prostacima i nepismenima kojima sam trn u oku

  • Nislija

    19:34 // 4. 4. 2022.

    A Niš kolko je glasalo Nišlija za SNS zašto nema rezultata ima za Vranje, Babušnice, doljevac a nema za Nis
    ????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: