Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:40, 4. 4. 2022.

| Politika

Vučić i SNS ubedljivi i u Pčinjskom okrugu, za njih glasalo skoro celo Trgovište

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
izbori 2022 foto milica milojvic kostic 2
Najveća podrška Vučiću stiže iz Trgovišta i Bosilegrada; foto: JV / Milica Milojević Kostić

Najveći broj glasova u Pčinjskom okrugu na jučerašnjim izborima dobio je Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka, a najbolji rezultat ostvario je u Trgovištu gde je dobio poverenje 90, 61% glasača na predsedničkim i 85,7% na parlamentarnim izborima.

Pravo glasa u opštini Trgovište iskoristilo je 83,87% građana na 25 glasačkih mesta, od 4.283 građana upisanih u birački spisak.

Građani Trgovišta su osim za Vučića glasali i za Zdravka Ponoša koji je dobio 3,43% glasova, dok je za Milicu Đurđević Stamenovski glasalo 1,48% birača, Miloš Jovanović dobio je 1,34% glasova, a Boško Obradović 0,95%.

Kada je reč o parlamentarnim izborima u toj opštini, glasove je dobila i Socijalistička partija Srbije koju predvodi Ivica Dačić - 3,76%, lista “Ujedinjeni za pobedu Srbije” koju predvodi Marinika Tepić osvojila je 3,87% glasova, 1% glasova dobili su Zavetnici koje predvode Milica Đurđević Stamenovski, a nešto više od 1% lista “Nada za Srbiju” Miloša Jovanovića.

U opštini Bosilegrad glasalo se na 31 biračkom mestu, a pravo glasa iskorilo je 61,69% od 7.228 upisanih u birački spisak.

Kao i u Trgovištu, i toj opštini ubedljivo najviše glasova dobio je Aleksandar Vučić - 81,52% glasova.

6,35% Bosilegrađana glasalo je za Zdravka Ponoša, 3,34% njih za Milicu Đurđević Stamenovski, dok su predsednički kandidati Miša Vacić, Miloš Jovanović i Boško Obradović dobili nešto više od 1% glasova.

Vučićeva lista “Zajedno možemo sve” je na parlamentarnim izborima u Bosilegradskoj opštini dobila 72,71% glasova, na drugom mestu je lista Ivice Dačića sa 9,08% glasova, zatim Marinike Tepić “Ujedinjeni za Srbiju” sa 5,47% glasova, dok su Zavetnici dobili 2,33%.


Vučiću podrška i iz Bujanovca i Preševa

Preko 65% građana koje su svoje pravo glasa iskoristili na predsedničkim izborima u Bujanovcu i Preševu glasalo je za Aleksandra Vučića, koji je u Bujanovcu dobio poverenje 67,50% građana, a u Preševu 65,7%. Na parlamentarnim izborima najveći broj građana u tim opštinama podržao je Koaliciju Albanaca doline koju predvodi Šaip Kamberi.

Osim Vučića Bujanovčani su podržali i predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša sa 4,23% glasova, Milicu Đurđević Stamenovski sa 4,15% glasova, Boška Obradovića sa 3,08% glasova, Miloša Jovanovića sa 2,93% glasova, dok su Miša Vacić i Biljana Stojković dobili nešto iznad 1%.

Na parlamentarnim izborima je najveći broj birača podržao Koaliciju Albanaca doline, njih 40,40%, na drugom mestu je lista Aleksandra Vučića sa 29,72% glasova, zatim Ivice Dačića sa 6,02%.

Liste Marinike Tepić, Miloša Jovanovića, Milice Đurđević Stamenovski, kao i "Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa".bivšeg predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija dobile su nešto više od 2% glasova.

Pravo glasa u bujanovačkoj opštini iskoristilo je 34,46% građana od 43.132 u biračkom spisku, a glasalo se na 52 mesta.

Na predsedničkim izborima u Preševu Aleksandar Vučić je dobio 65,7% onih koji su izašli na izbore, dok je na parlamentarnim njegova lista osvojila 11,5% glasova.

6,9% Preševljana podržalo je listu Ivice Dačića, 32,8% listu Šćiprima Arifija, a 41% listu Šaipa Kamberija.

U toj opštini na glasanje je izašlo 13% birača, što je najmanja izlaznost u Pčinjskom okrugu. Pravo glasa imala su 42.203 građana, a glasalo se na 38 biračkih mesta.

Na opštinskoj stranici Vladičinog Hana je objavljeno da je Aleksandar Vučić u toj opštini dobio poverenje 73% od ukupnog broja birača koji su izašli na izbore, dok je za njegovu listu na parlamentarnim izborima glasalo 55% građana.

Preliminiranih rezultata Opštinske izborne komisije i za koga su još Hančani glasali osim za Vučića, za sada nema.

Na 51 biračko mesto glasalo je 62,4% građana od ukupno 16.151 sa pravom glasa.

Ni Opštinska izborna komisija u Surdulici nije objavila preliminarne rezultate, a prvi čovek socijalista Novica Tončev na svom Fejsbuku sinoć napisao da je Surdulica “dominantno crvena”.

Podsetimo, prema informacijama Gradske izborne komisije Vučić je u Vranju dobio 70% glasova, a njegova naprednjačka lista oko 52%.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ven Kosta

    18:19 // 24. 7. 2022.

    Bosilegrad, Trgovište, Surdulica, Rajčilovci, Vlasina, Vranje.... Velike opštine u lepim i mirnim jugoistočnim delovima lepe Srbije zaslužuju pohvale za svoju istoriju i pametne gene koji su se sa tog lepog dela Srbije raširili po celom svetu !!! Tako kako oni daju podršku predsedniku Vučiću i SNS isto tako i te lepe opštine zaslužuju punu Vučićevu i SNS podršku. Bog je velik i sve vidi !!!

  • Bosilegrad

    16:10 // 6. 4. 2022.

    Teraj ovce

  • penzionerka

    09:37 // 5. 4. 2022.

    Kakvi su rezultati u Nisu? Sta nas cudi ovo, kada u Nedeljicama, Pranjanima i Kostunicima Vucic dobio izbore, a konstanto se bore protiv Rio tinta. Bolje i ne zasluzujemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: