Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:40, 2. 3. 2017.

| Politika

Vučić iz Vranja počeo kampanju, ispratili ga trubači

Autor:S. S.Izvor:Južne vesti
Vucic u Vranju foto JV
Aleksandar Vučić na mitingu u Vranju; foto: JV

Gostovanje najpre premijera, pa odmah posle toga i predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića Vranju i jugu Srbije, završeno je nešto pre 20 časova uz trubače koji su mu poželeli srećan put.

Vučić se građanima obraćao tri puta, najpre na Železničkoj stanici, prilikom otvaranja renovirane deonice pruge Ristovac - Vranjska Banja, potom ispred Hale u Vranju pristalicama koje nisu uspele da uđu unutra, jer nije bilo mesta, a potom i u samoj hali kao centralni govornik.

Pored premijera tu su bili i ministarka Zorana Mihajlović, koja je ukorena zbog kašnjenja, kao i ruski ambasador Aleksej Čepurin, jer je firma iz ove zemlje izvodila radove.

Za to vreme, Vranje je bilo pod punom opsadom naprednjaka. Ulice oko hale bile su blokirane za saobraćaj, jer je više od 50 autobusa došlo da "pojača" ovdašnji SNS, najviše iz Niša, ali i iz drugih mesta juga Srbije.

Nekoliko stotina radnika „Simpa“ i „Jumka“ organizovano je došlo u halu.

Posle premijerskog posla, Vučić je nastavio privatnu posetu Vranju, ručkom u „Simpovom“ hotelu na Pržaru.

Ručku nije prisustvovao koalicioni partner SNS Ivica Dačić, jer je u pauzi dva dešavanja održao sastanak sa vranjskim socijalistima, najvećim gubitnicima letošnjih lokalnih izbora.

Taj sastanak je završen tek nekoliko minuta pre početka mitinga, odakle je prva socijalitička ekipa, predvođena Dačićem, Palmom i Zoranom Antićem otišla pravo u halu.

Miting je otvorila poslanica SNS-a Marija Obradović, a posle nje je Dragan Marković Palma (JS) okupljenima rekao da je Vučić „zaustavio iseljavanje mladih iz Srbije“.

Ivica Dačić je za govornicom bio pun razumevnaja za vranjske probleme, ali tražio i punu podršku Vučiću.

Znam u kom su problemu socijalisti u Vranju, ali sada je najvažnije da se podrži naš zajednički kandidat Vučić. Jug je uvek dobijao u ratu, a sada je vreme da dobije i u miru - rekao je Dačić.

On nije govorio o ulasku SPS u loklanu vlast koju od proleća 2016. vode naprednjaci, što je bila glavna tema poslednjih dana u Vranju.

Kandidat Vučić dočekan je frenetično, ali ostao je kod svojih standardnih izjava, od toga da Srbija neće biti ni Ukrajina ni Makedonija, do toga da se samo čeka momenat da se povećaju penzije i plate.

Nakon mitinga koji je trajao 90 minuta kandidata SNS put Beograda ispratili su trubači.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan,Niš

    18:47 // 3. 3. 2017.

    Vidim Slavicu pored Vučića pa mi prođe kroz glavu kako onaj udes od sinoć,koji bi po pravilu bio udarna vest ,imajući u vidu da se to dogodilo ipak ministarki,prolazi skoro ne zabeleženo u medijima.Da nije zbog mogućih nezgodnih pitanja oko toga kako se zloupotrebljavaju državni resursi u kampanji Vučića za predsednika koji još nije ni formalno kandidat,jer to još niko nije uradio pa ni on??

  • Šutruk Nahunt

    11:06 // 3. 3. 2017.

    U Vranju se orile trube i talambasi dok je u Kragujevcu kuknjava i žalost. Bar da su na početku mitinga odali poštu nastradalima... Ma boli njih uvo za gradjane. Oni im trebaju samo dok glasaju za njih, žedni i gladni svega a siti neispunjenih obećanja o boljem životu. Aktuelnu vlast neće spasiti južna pruga jer ona više nije južna nego je odavno tužna... Što nisu kampanju počeli u Beogradu ?

  • Dosta je bilo

    08:53 // 3. 3. 2017.

    Frka velika cim pritisli i crvene da angazuju sve na noge,mada i oni kao su s njim a svi ce da glasaju protiv njega....jedino da pokradu....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: