Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:30, 16. 7. 2021.

| Politika

Vučić kaže da u “Čairu” nije bio tajni skup već sastanak sa 6.000 ljudi

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
SNS CAIR
Gužva na sastanku; foto:

Iako do samog dana okupljanja nije postojala zvanična informacija o velikom naprednjačkom skupu u hali “Čair”, zbog čega je bio blokiran i jedan deo grada, lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da to nije bio tajni skup, da to pišu tajkunski mediji, već da je bio sastanak sa 6.000 ljudi. Na taj javni sastanak mediji nisu pozivani, ali jesu bila angažovana javna preduzeća i službe.

I dalje je nezvanična informacija da je u hali “Čair” održana sednica proširenog Izvršnog odbora SNS za centralnu Srbiju, ali Vučić je gostujući na TV Belami negirao da je išta oko organizacije bilo tajno.

Ja umirem od smeha kada vidim da neki mediji u Nišu kažu tajni sastanak. Tajni sastanak pred 6.000 ljudi. Možete da verujete za tajnu pred 6.000 ljudi. Pogledajte te tajkunske medije gde pišu tajni, neprijavljeni skup, a mi običan sastanak imamo. Sad što na našem sastanku bude 6.000 ljudi, a na nečijim 6 ljudi, to je druga stvar - rekao je Vučić.

Na sastanak u Niš su ljudi autobusima dovoženi čak iz Smedereva, a u Nišu je u pojedinim javnim preduzećima i ustanovama bio organizovan odlazak zaposlenih koji su satima čekali na ulazak u halu. Neki čak i po kiši.

autobusi Na sastanak autobusom i iz dalekog Kragujevca, Smederav ili Jagodine; foto: Čitalac

Šta se na sastanku govorilo i dalje se ne zna, jer mediji nisu bili pozvani, niti je bilo zvaničnih izjava. O iznajmljivanju hale za stranačke svrhe nije htela da govori ni direktorka Sportskog centra “Čair” Branka Aranđelović, već je nakon što je čula pitanje, novinaru spustila slušalicu.


“Krajem septembra ugovor za prvu deonicu pruge od Beograda do Niša”

Gostujući na televeziji koja je, uz pridružene agencije, na poslednjem konkursu za finansiranje medijskih sadržaja dobila više od pola para iz niškog budžeta, Vučić je rekao i da bi ugovor za rekonstrukciju pruge od Niša do Beograda, za prvu deonicu, prema njegovim rečima, trebalo da bude potpisan do kraja septembra ove godine. pruga Prugom za 2,5 sata do Beograda; Foto: JV/V. Milić

Niš mora da bude faktor razvoja juga Srbije. Bez Niša, juga i jugoistoka… Niš nam je postao glavna raskrsnica. Sve se sliva u Niš i iz Niša. Za manje od 2 meseca potpisaćemo ugovor o deonici izgradnje brze pruge Beograd - Niš. To ćemo da uradimo u prisustvu najviših evropskih zvaničnika. Pre kraja septembra očekujem potpisivanje ugovora za prvu deonicu gde će vozovi ići između 160 i 200 km/h, gde će put od Beograda do Niša biti 2,5 sata - rekao je Vučić.

Prema sopstvenim rečima stalno je osećao da je Nišu ostao dužan, pa je zato i otvorio u svom i premijerskom i predsedničkom mandatu nekoliko fabrika. Sve te fabrike, kako kaže, oni koji ga kritikuju za dva sata kolima ne mogu da obiđu.

Najavio je i rekonstrukciju stadiona “Čair” uz ulaganje čak 30 miliona dinara.

Stadion će biti prava lepotica i to vrlo brzo - rekao je Vučić.

Još jednom je ukazao i na značaj već izgrađenih auto-puteva ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, ali i na onaj koji će se graditi ka Merdaru i koji bi trebalo da oživi Toplički okrug.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sima

    22:32 // 18. 7. 2021.

    Eeee ako Vučić kaže onda je tako ne pravite se pametni!!!A jel imamo mi predsednika ili je i to taj Vučić?A premijera, ili je i to taj isti?A svoje Ja

  • Saooic

    14:39 // 18. 7. 2021.

    SNSovska nazadna stranka i sendvicari koji se prodaju za kokakolu i sendvic i tako unistavaju svoje decu unuke
    Nama netreba strani faktor domaci izdajnici i sluge srpskog roda unistice ovu zemlju.
    Vucic ce zavrsiti posao zapocet devedesetih godina da srbija i srbi vise nepostoje

  • Aleksandra

    21:11 // 17. 7. 2021.

    Sastanak? Nova sinonim za miting. Masovan neki sastanak, i to u vreme pandemije. Bravo za odgovorno ponašanje i brigu o građanima! A zar ovo ne spada u krivična dela protiv zdravlja ljudi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: