Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 5. 11. 2023.

| Politika

Vučić na početku izborne kampanje u Leskovcu: Prosečna plata biće 1.400 evra

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_20231105_143724 (1)
Do kraja 2027. godine minimalac i prosečna plata biće gotovo izjednačenifoto: JV/M. S.

Do kraja 2027. godine prosečna plata u Srbiji biće 1.400 evra, penzija 640 evra, a nakon leskovačke bolnice, mamografe će dobiti Vlasotince, Vranje, Vladičin Han i drugi gradovi na jugu - to su danas u Leskovcu obećali Aleksandar Vučić i predsednik stranke Miloš Vučević na prvom skupu liste SNS-a "Srbija ne sme da stane".

Na hiljade naprednjaka iz drugih gradova uputilo se danas u Leskovac, gde je zvanično počela kampanja SNS-a za predstojeće izbore 17. decembra. U svega sat vremena, koliko je trajala "ceremonija", vrh stranke ponovo se razračunavao sa političkim neistomišljenicima, hvalio investitorima, izgradnjom puteva i pruga, Vučić je ponovio obećanja da će još mamografa stići na jug. IMG-45dd211ef6fada4944596fdaa2ab0a11-V (1) Skup naprednjaka u Leskovcu; foto: JV/M. S.

On je priznao da nije vodio računa i imao vremena da se "pozabavi" time što leskovačka Opšta bolnica nije imala mamograf, ali kaže da uskoro stiže i magnetna rezonanca.

Kako je moguće da nismo obratili pažnju na naše žene, a to je toliko mala cena u odnosu na sve drugo pto smo uradili i izgradili i stigao je mamograf u Leskovac i stiže magnetna rezonanca u leskovac i sve uređeaje ćete imati u Leskovcu kao i u Beogradu, ali ćete mamografe imati i u Vlasotincu i u Vranju i u Vladičnom Hanu i u Srdulici, pa ćemo da idemo dalje na Lebane i na Bojnik - rekao je Vučić.

Iako kao najveći grad u Jablaničkom okrugu Leskovac nema i najveću prosečnu platu, Vučić je Leskovčanima obećao da će za četiri godine ona iznositi preko 1.000 evra.

Do kraja 2027. godine prosečna plata biće 1.400 evra, a u Leskovcu preko 1.000 evra i hoću da to vi, dragi prijatelji, znate i znate da kada to kažemo, da je to istina - rekao je Vučić.

Vučić se posebno zahvalio penzionirima uz podsećanje da će dobiti po 20.000 dinara, a predsednik SNS-a Miloš Vučević, obećao im je prosečnu penziju od 620 evra do kraja 2027. godine i gotovo jednaku minimalnu zaradu u toj godini.

Minimalna garantovana zarada biće 650 evra i mi u to verujemo, mi to sanjamo i mi ćemo to ostvariti, to je naša polika - rekao je Vučević.

Hvaleći se dostignućima na jugu, kao neformalni lider naprednjaka, Vučić je uvideo da ljudi na jugu zemlje žive teško, ali da imaju nade, pa je prisutne, ali i sve ostale, pozvao da daju podršku njegovoj partiji na predstojećim izborima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Grale

    16:32 // 6. 11. 2023.

    Sad je kilo svinjskog 880;junece 1200,dizel 210 sira 800 dinara na ove plate. Koliko ce to da kosta 2027 pored unistenog stocnog fonda..

  • pinokio

    13:50 // 6. 11. 2023.

    obećeanja, obećanja i samo obećanja

  • Voćar

    11:02 // 6. 11. 2023.

    Nepomenik nam se podsmeva! Smeje nam se u brk i misli : ma šta mi možete!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: