Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 19. 8. 2021.

| Politika

Vučić najavio rekostrukciju puta od Merošine do Kuršumlije i otvaranje pogona "Jumka" u blačkom selu

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
Vučić
Aleksandar Vučić tokom obilaska radova na Gimnaziji najavio nove investicije u Prokuplje i Toplicu; Foto: lj. M.

Obnova zgrade Doma zdravlja u Prokuplju, nabavka opreme vredne oko 50 miliona evra, rekonstrukcija dve osnovne škole, izgradnja vrtića u ovom gradu, kompletna rekonstrukcija državnog puta Merošina-Prokuplje-Kuršumlija, gasifikacija i izgradnja kanalizacione mreže sa 3 fabrike za prečišćavanje vode, kao i otvaranje novog pogona Jumka u selu Barbatovac kraj Blaca - samo su neke od investicija koje je prilikom posete Topličkom okrugu obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je današnji obilazak počeo posetom radovima na rekonstrukciji zgrade prokupačke Gimnazije. Do Prokuplja je stigao helikopterom koji je sleteo u kasarni "Ratko Pavlović Ćićko" odakle je kolima došao do školskog dvorišta gde da je čekalo nekoliko stotina građana. Primetno je da se većina okupljenih građana nije pridržavala propisanih epidemioloških mera, niti je nosila zaštitnu masku. građani Okupljeni građani nisu poštovali epidemiološke mere niti su nosili zaštitne maske; Foto: Lj. M.

Inače, radovi na rekonstrukciji zgrade Gimnazije u Prokuplju čija je vrednost preko 300 miliona dinara su u završnoj fazi nakon što je već jednom produžen rok za završetak, a očekuje se da unutrašnjost konačno bude završena do 25. avgusta, dok bi spoljašna fasada trebalo da se završi do 25. septembra.

Vidite da će Gimnazija u Prokuplju posle 75 godina dobiti novo ruho, da plafon neće da pada i da deca neće da se smrzavaju zimi, prihvatili smo da radimo još dve osnovne škole u Prokuplju „9. Oktobar“ i „Ratko Pavlović Ćićko“, krajem septembra ili početkom novembra počinjemo da gradimo prvih 5,5 kilometara auto-puta od Niša do Merdara u ukupnoj dužini od 77 kilometara. Ovo je jedan od najtežih predela za izgradnju auto puta, jer ćemo na toj deonici imati 85 mostova, 35 tunela ukupne dužine 18 kilometara, a čitava investicija će koštati 255 miliona evra od toga će nam Evropska unija pokloniti 40 miliona i hvala im na tome – rekao je između ostalog Vučić u Prokuplju.

On je obećao i izgradnju gasovoda Niš- Priština u dužini od 114 kilometara, ali i izgradnju fekalne kanalizacione mreže sa 3 fabrike za prešićavanje vode čija je vredost radova preko 20 miliona evra. vučić Vučić sa predstavnicima Prokuplja i državnih službenika; Foto: Lj. M.

Nakon Prokuplja, Vučić je posetio blačko selo Barbatovac gde je najavio početak radova na otvaranju nove tekstilne fabrike Jumko koja će uposliti 75 žena iz ovog kraja. Vučić je rekao da se njeno otvaranje očekuje za dva meseca i najavio da će prosečna primanja u toj fabrici biti oko 38.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    20:51 // 19. 8. 2021.

    Pusta sela, Siptari seku sumu, dahcu za vrat ! A, da o tome se ne sme, da se koalicioni partner iz tkz.Kosova ne naljuti ,jer su americki pomazanici !

  • Alex

    16:31 // 19. 8. 2021.

    Mozete kao ozbiljan medij da se pozabavite obecanjima koja je dao oktobra 2016-e kada je bio u Prokupku.... pre svega put do Ribarske banje i do Zitnog Potoka i da proverite da li je to uradjeno. Obecao je i pare za sredjivanje svih fasada u glavnoj ulici- naravno ni od toga nista. O ulicama u Prokuplju necu.

    • Ivan

      17:09 // 19. 8. 2021.

      Krši ustav,obećava ne ispunjava!
      Ali zna da izvede mrtve i raseljene na izbore.....učio je 30godina kako treba....i sad živi svoj san!
      800 kilometara dugačku zemlju,proputuje hilihopterom,bez srama i ustručavanja!
      A gorivo nikad skuplje!
      E Srbine jadan li si!!!

  • profesor

    15:17 // 19. 8. 2021.

    pa pogoni yumcoa postoje u Vranju, njih 9 - i ne rade, firma se raspada, ljudi uzimaju otpremnine i odlaze. Ali ako, otvori još jedan ovseu, što da ne

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: