Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:46, 18. 4. 2020.

| Politika

Vučić najavio ublažavanje mera: Policijski čas od 18 sati, stariji mogu da prošetaju

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
vučić
Blaže mere; foto: Vanja Keser

Labavije mere u epidemiji koronavirusa u Srbiji predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras - od utorka će zabrana kretanja počinjati u 18 sati, stariji će moći da prošetaju po pola sata 3 puta nedeljno, a i veliki broj zanatskih radnji počeće sa radom. Kafane i Skupština će još malo sačekati. Po 100 evra svima, kako kaže, biće isplaćeno za 20 dana.

Prva mera ublažavanja mera biće skraćenje policijskog časa za jedan sat u utorak, koji će ubuduće počinjati od 18 sati i trajati do pet ujutru. Druga je da će stariji sugrađani konačno moći da prošetaju.

Ja mogu sada da vam kažem da će sledeće nedelje, u utorak od 18 sati od jedan posle ponoći, penzioneri imati vremena da odaberu pola sata vremena za šetnju. Tri dana nedeljno će moći to da čine. U utorak, petak i nedelju. Ako to sve bude u redu, onda ćemo ići na odluku da svakog dana penzioneri mogu da šetaju - rekao je Vučić u gostovanju na TV Pink.

Blaže mere dotaći će i ekonomiju - Vučić je pozvao građevinare da od utorka počnu sa radom.

Idemo na otvaranje gotovo svih zanatskih radnji. Otvaranje drugih radnji predviđamo za 27. april do 300 kvadrata, osim onih u tržnim centrima - rekao je Vučić.

Jedna od mnogih kritika Vučiću je to što parlament kao najviši organ vlasti ne zaseda, a parlamentarci će na to još malo sačekati. Predsednik Srbije najavio je da će sednica biti zakazana u roku 7-10 dana.

Frizerski saloni, teretane i saloni lepote otvaraće se posle 27. aprila.

Moraće da postoji posebna zaštita u tim radnjama. Pratiće se čitava situacija. Očekujemo da otvorimo hotele, banje, tržne centre, restorane u periodu od 3. do 10. maja, ali uz pravljenja distance, kad budu povoljni vremenski uslovi - naveo je Vučić.

Ipak, ukoliko se epidemija ponovo proširi, strože mere biće vraćene.

Za situaciju u Nišu rekao je da se umirila, ali opet pominje da građani idu na izlete.

Može skupo da nas košta, jer što smo imali u poslednjih 5 dana u Nišu, to je rezultat kako smo se ponašali pre dve nedelje. Sve od nas zavisi - rekao je Vučić.

Ipak, kriza u Nišu izbila je zbog toga što su se zarazili stariji sugrađani u staračkim domovima, usled čega je jedan direktor uhapšen.

Predsednik je obećao isplatu po 100 evra svim građanima već 11. ili 12. maja, a najavio je posle pandemije da će Srbija imati jedno od najboljih zdravsta na svetu i najbolju ekonomiju u Evropi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Uros Veljic

    19:50 // 20. 4. 2020.

    Ako se svim gradjanima isplati po sto eura po bilo kakvom kursu bojim se da ce to gradjane kostati 1000 evra po najskupljem kursu.

  • TuRb●BOT

    11:42 // 20. 4. 2020.

    Hvala predsednice za sve sto ste ucinili za Srbiju.Hvala Aco junace !
    Hvala svim ljudima Srbije koji su ozbiljno shvatili opasnost.Hvala Aco Srbine !

  • Aleksa

    10:52 // 20. 4. 2020.

    I? PreCednik sns-a je pobedio i virus? Kakav supermen! Niko nikada u istoriji nije ovako ponizio Ustav nase drzave! Licno je odgovoran zbog toga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: