Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:07, 6. 5. 2018.

| Politika

Vučić niški aerodrom povezao sa SNS, a dugove radnika propalih firmi bi on da plati

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Vučić
Izjednačio vlast i partiju; foto: A. K.

Iako je Aerodrom "Konstantin Veliki" i dalje zvanično gradski, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da njime rukovodi Srpska napredna stranka, dok je za dugove radnika propalih niških firmi upitao "da li je fer da im on plaća ono što su im drugi ostali dužni", iako su dugovi problem i posao Države, konkretno Vlade Srbije, a ne jednog čoveka.

Komentarišući situaciju oko saglasnosti za produženje ugovora za 35 radnika niškog Aerodorma, predsednik Srbije je nišku vazdušnu luku povezao sa SNS-om, iako ni po jednom zakonu ili Ustavu stranka ne može da upravlja javnim preduzećem koje finansiraju svi građani, različitih političkih orijentacija.

Pomalo ironično je upitao i zbog čega se saglasnost za radnike tražila od Države, ako već aerodrom pripada Gradu, što je jedna od gorućih tema poslednjih meseci u Nišu i državi, a problem poklanjanja aerodorma je stigao i do EU.

Aerodrom po Ustavu pripada državi. Ali da ostavimo to po strani, i da pripada Gradu - SNS njime rukovodi, SNS je podigao taj Aerodrom do 340.000 putnika. SNS ga je podigao, nije ga podigla Demokratska stranka – priča Vučić.

Gostujući na Televiziji Pink, Vučić je prokomentarisao da, ako je premijerka Ana Brnabić već donela odluku o davanju saglasnosti radnicima, onda ne treba nikome da se pravda.

Hoćete da Država plaća, a da vi imate kombinacije na lokalu? Znači da Država bude tu kad god vam trebaju pare, a da vi svi budete velike baje, kako to inače rade po mnogim lokalnim samoupravama u Srbiji. Rekao sam Ani: "A što se pravdaš za ovo? Nisam siguran šta je trebalo da donesete kao odluku. Donela si odluku, u redu je, donela si odluku, a što im se pravdaš?" – rekao je Vučić.

Nije poznato na koje "baje" iz Niša je konkretno predsednik mislio, ali je i ranije komentarišući problem aerodorma, sa dosta nezadovoljstva govorio o neimenovanim pojedincima iz njegove stranke.

Podsetimo, u preduzeću Aerodrom Niš naveli su da su ostali bez 35 radnika zbog "ćutanja Vlade" i zato su prethodnih dana ulagali velike napore da se vazdušni saobraćaj nesmetano odvija. U Vladi su rekli da su dali "zeleno svetlo" za ugovore još 27. aprila, a to je samo jedna od afera koje prate poklanjanje niškog aerodorma Državi.

Nakon toga se uključila i ministarka Zorana Mihajlović, koja je u teatralnom video obraćanju rekla da je Grad Niš nesposoban da vodi aerodrom, što je Aerodrom demantovao rekavši da "4 godine besprekorno sarađuju" sa gradskim rukovodstvom. Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" ocenila je da ova izjava ministarke nije zasnovana na argumentima i da stvara paniku, pa bi mogla i da utiče na poslovanje aerodroma.


"Ja da platim sve što su im oni ostali dužni"

Osvrnuo se Aleksandar Vučić u Pinkovoj emsiji i na radnike propalih fabrika u Nišu, koji traže isplate zaostalih zarada i ponovio da će se opet sastati sa njima i rešiti taj problem, iako se posle sastanka koji su imali pre nekoliko godina u Nišu ništa nije rešilo.

Naglasio je "da na radnike uopšte nije ljut i da ih beskrajno voli", ali je upitao da li je fer da to radi on, kada je za situaciju kriva prethodna vlast iz Demokratske stranke.

Oni ljudi štrajkuju i protestuju protiv mene, što im nije isplaćeno ono što su im ovi "žuti" pokrali od 2003. do 2010. godine. I zatarabili sva preduzeća i sve fabrike u Nišu i ja da platim sve što su im oni ostali dužni, pored šest ili sedam fabrika koje sam doveo u Niš. Nema problema, platićemo. Ali samo mi objasnite je li to fer? - prita Vučić.

Podsetimo, Vučić je nedavno bio u Nišu na otvaranju fabrike "Leoni" i tada je, kako su rekli radnici, obećao da će se sastati sa njima, ali to nije učinio. I pre toga, Vučić je slagao radnike propalih firmi, jer im je kao premijer na sastanku u Nišu obećao da uskoro počinje isplata dugovanja, a potom rekao da država za to nema para.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Female

    22:14 // 10. 5. 2018.

    Ovaj Vucic se ubacio, uveo diktaturu,vucara radnike drzavnih institucija na sva pojavljivanja,ma sta je on doveo?Dovede firme da im drzava daje subvencije pa kad prodje zakonski rok oni zbrisu ! Sto ne da subvencije srpskim malim preduzetnicima da vidi kako bi tek bilo!A on nametima i porezima unistava sprsku privredu!

  • nišlija

    17:51 // 7. 5. 2018.

    Pa nisi ti duzan nego drzava,ne lupetaj,ti nisi drzava nego je prestavljas,inace fabrike su totalno unistene tokom privatizacije kada je bila pljacka.

  • Smuk

    17:47 // 7. 5. 2018.

    Što da ne plati... ako nema on - ima bata , rodjeni !
    Ovaj ne zna gde "bije" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: