Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:20, 15. 5. 2021.

| Politika

Vučić o Stefanoviću: Od njega najviše zavisi da li će ostati u stranci i Vladi

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti, Fonet
vucic stefanovic
Razgoaraće kada se Vučić vrati sa puta; foto: V. K.

I dok Južne vesti saznaju da se u mnogim odborima SNS na jugu Srbije proteklih dana glasalo o poverenju Nebojši Stefanoviću, da li će on ostati u stranci, ali u Vladi Srbije, prema rečima predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, zavisiće najviše upravo od samog Stefanovića. Vučić je večeras u intervjuu za Tv Prva rekao da će on o tome razgovarati sa Stefanovićem narednih dana kada se vrati sa puta.

Potvrdu da će se u stranci biti preispitivana uloga sadašnjeg ministra odbrane i šefa beogradskog odbora SNS-a Nebojše Stefanovića dao je večeras predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, navodeći da će se o tome razgovarati sa stranačkim organima.

Stefanović i nekadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović u medijima su povezivani sa aferom prisluškivanja predsednika Vučića, pa je u predsednik Vučić dao mišljenje i o njih dvoje, a na stranačkim organima ostavio da donesu odluke.

O Dijani Hrkalović nemam dobro mišljenje, o Nebojši Stefanoviću imam bolje mišljenje. To će odlučiti naši stranački organi - rekao je Vučić.

Kako su Južne vesti saznale, niški Gradski odbor Srpske napredne stranke već je u tajnosti izglasao nepoverenje dvojici funkcionera SNS - Stefanoviću, za koga su to i očekivali, i Lončaru, koji je bio iznenađenje.

O Stefanoviću je Vučić večeras rekao da je mnogo dobrih stvari uradio u stranci, ali da sudbina sadašnjeg ministra odbrane, a u prošlom sazivu Vlade Srbije ministra policije, kako je istakao, zavisi od samog Stefanovića.

Zavisi od njega najviše, razgovaraćemo. Ja da vodim hajku protiv nekog iz moje stranke, to ne želim da radim. Zakon će važiti isto za sve - istakao je Vučić.

On tvrdi da nema informaciju o Stefanovićevoj navodnoj umešanosti u kriminalne aktivnosti, a sve što zna o slučaju prisluškivanja nije želeo večeras da iznese u javnost.

Kada je reč o stranci, naveo je da će biti promena. Rekao je i da će narednih dana imati vremena da pročita zapisnike mesnih i opštinskih odbora.

Baš želim da vidim kako izgledaju zapisnici mesnih i opštinskih odbora - rekao je Vučić.

Podsetimo, lokalni odbori glasali su o poverenju 2 ministra iz redova naprednjaka u aktuelnom sazivu Vlade Srbije - Zlatiboru Lončaru i Nebojši Stefanoviću, kojima je, kako su Južne vesti saznale, niški odbor SNS-a izglasao nepoverenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    13:40 // 18. 5. 2021.

    Ko da veruje ovom coveku,njegovim izjavama koje su sve do jedne samo lazi.Ovo je ko za bocku,potpises da sve sto se desi iskljucivo je tvoja krivica a bez odgovornosti svih koji su te naterali da je primis.Tako i ovo.Nalozio odborima,a oni ko ovce,svi digli ruke-u Nisu cak i protiv Loncara,kako li ce to biti ako ovaj opstane,I sada kaze da sve zavisi od ovoga "dr".A mozda je i ljubomoran na to dr.

    • Ouzo

      18:09 // 18. 5. 2021.

      Dok je trovaca i lazova sa Pinka, Happy-ja, Prve, B92 i Rts-a, i ovih lokalnih kvazi televizija, nepismeni ce upijati gluposti !
      U najvece su u ofanzivi, na teritoriji SBB-a, nude za dzabe prikljucak, kidaju kablove, uznemiravaju stanare...

  • Adolf

    08:40 // 18. 5. 2021.

    Kao slina si ziveo, kao slinu ce da te otresu!

  • samo pošteno

    22:23 // 16. 5. 2021.

    Nije tapsao kako treba

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: