Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 23. 4. 2018.

| Politika

Vučić o paroli “Iš iz Niš”: Doveo sam 6 fabrika u Niš, oni će meni "iš"

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić
Vučić se naoštrio za dolazak u Niš; Foto: Vanja Keser

Dok proteste u Nišu naziva “najtupavijim na svetu”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić parolu “Iš iz Niš” ocenjuje kao nepristojnu. Objašnjava da mu narod na izborima nije rekao “iš”, da ostaje pri stavu da niški aerodrom treba da pripadne državi, kao i da očekuje “veliku podršku” naroda u Nišu.

Dva dana pred najavljeni dolazak u Niš, odgovarajući na pitanje o paroli "Iš iz Niš", prenosi B92, predsednik Srbije "svoju strelicu" umesto na demonstrante kao prošle nedelje, usmerio je na opoziciju koja se pridružila najavljenom protestu protiv poklanjanja niškog aerodroma.

Ja idem u Niš s ponosom da otvorim fabriku koju oni ni u snovima nisu mogli da sanjaju da dovedu u Niš. Sa najvećim zadovoljstvom i sa najvećom radošću idem u Niš i očekujem veliku podršku naroda, razume se. To "iš" nije baš pristojno, narod je na izborima rekao sve, ne bih rekao da je nekima rekao "iš", narod je rekao koga želi da ga predstavlja, na izborima predsedničkim, parlamentarnim, gradskim, 2 puta u 3 godine, više nego dovoljno - navodi Vučić.

Kompanija Leoni u Srbiju je, inače, došla 2009, u vreme kad je Aleksandar Vučić bio u opoziciji.


Radnici čekaju plate, a dobijaju nova obećanja o sastancima

Iako je već obećavao da će radnici propalih niških firmi dobiti svoje zaostale zarade, oni na to još čekaju. Vučić sastanak sa njima najavljuje kao najvažniji, a ne propušta ponovo da opoziciju optuži da je te radnike “pokrala”. Dodaje da sve što Janković, Jeremić, Đilas i Živković misle, to je “protivno interesima građanima Niša”.

Idem da razgovaram sa ljudima koje su isterali iz njihovih fabrika da vidimo da li možemo da pronađemo nekakav modus operandi za isplatu primanja koji su ti ljudi zaradili pre 12 godina, a ovi su im te pare ukrali. Ja sam doveo 6 fabrika u Niš, i sad će oni meni da kažu “iš” - kaže Vučić.

Predstavnik radnika propalih firmi Žarko Đorđević kaže da još nema potvrdu da će se sastati sa Vučićem u sredu 25. aprila, kada je najavljeno da će predsednik doći u Niš da otvori Leoni.

Idem u Gradsku kuću da mi Bulatović da informaciju da li će Aleksandar Vučić pristati da se sastane sa nama ili ne - kaže Đorđević.

Podsetimo, početkom meseca radnici su najavili da će tužiti državu, ako premijerka Ana Brnabić ne nađe rešenje za njih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bucko

    20:19 // 24. 4. 2018.

    I Hitler je imao podršku do svog kraja. Nije svejedno kako se dolazi do glasova, slobodno ili ucenama i zastrašivanjem. Iš iz Niš.

  • Ogorčena

    19:07 // 24. 4. 2018.

    Neka mu Bog da da najbližu familiju zaposli u ovakvoj fabrici !
    Još malo i nestaćemo od ovolikog dobročinstva. Užas zvani SNS uništava sve čega se dotakne! Lažu, kradu, optužuju i hvale se napretkom koga samo oni vide. Meni nikad gore a plata nikad dalja od tog famoznog proseka! Lažu bre čim zinu! Ih šta BiH još napisala ali neće mi objaviti. Bože spasi ovaj napaćeni narod od ovog i svih ovakvih!

  • Саша

    13:11 // 24. 4. 2018.

    Иш из Ниш!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: