Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:28, 24. 2. 2020.

| Politika

Vučić potvrdio da je Vasić prešao u SNS i predložio ga u Predsedništvo

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
vasic
Vučić potvrdio ono što Vasić i Jovanović nisu hteli; foto: JV

I dok ni pirotski odbor Srpske napredne stranke, a ni Vladan Vasić nisu želeli ni da potvrde ni demantuju informaciju da se gradonačelnik Pirota priključio vladajućoj partiji - to je uradio predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić, koji je Vasića predložio i za člana Predsedništva naprednjaka.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama, Vasićeva Koalicija za Pirot neće izaći na predstojeće lokalne izbore, ali to ne znači i da će on nužno ostati bez fotelje gradonačelnika.

Iako je poverenik SNS za Pirot Milan Jovanović rekao da će o prelasku Vasića u ovu partiju govoriti sutra, a Vasić “kada dođe vreme”, “misteriju” je razrešio predsednik SNS Aleksandar Vučić. Na snimku sednice Glavnog odbora SNS moglo se čuti da je Vučić predložio Vasića za novog člana predsedništva.

Za novog člana predsedništva bih predložio Vladana Vasića, gradonačelnika Pirota, koji se priključio Srpskoj naprednoj stranci i hvala mu na tome - poručio je Vučić.

Ostaje nerazjašnjeno hoće li i ostali članovi Koalicije za Pirot preći u Srpsku naprednu stranku, šta će biti sa njom, te da li će Vasić na narednim izborima biti nosilac liste SNS.

Inače, Vladan Vasić je na izbornoj Skupštini URS-a maja 2013. izabran za potpredsednika stranke, ali je posle raspada URS-a, aprila 2014. godine, objavio je da je ponovo aktivirana Koalicija za Pirot.

Februara 2015. godine prisustvovao je osnivačkoj Skupštini Narodnog pokreta Srbije, ali je tada tvrdio da je bio gost, a ne jedan od osnivača te partije.

Nakon lokalnih izbora u aprilu 2016. godine, pošto je Pirot neposredno pre toga dobio status grada, izabran je za njegovog prvog Gradonačenilnika.

Više o njegovom profesionalnom životu možete pročitatiu rubrici "Ko je ko".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • qgo

    12:25 // 25. 2. 2020.

    CItiracu Dzonija Stulica koji je pocetkom devedesetih, novinaru koji ga je pitao sta misli o HDZ, odgovorio "Znate kaj, sto je vece g... to se vise muha sakupi."

  • Dejan Mijailović

    12:15 // 25. 2. 2020.

    Puna podrška ovom čoveku.

  • Jeka

    10:57 // 25. 2. 2020.

    Svaki covek vidi da je najbolja i najzasluznija stranka za napredak Srbije upravo SNS i zeli da bude deo svega dobrog sto se cini za Srbiju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: