Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 25. 4. 2018.

| Politika

Vučić prepustio niškom SNS odluku o aerodromu

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
bulatovic vućić
Vučić okrenuo ploču; foto: Vanja Keser

Ako Srpska napredna stranka u Nišu i njeni odbornici odluče da Aerodrom “Konstantin Veliki” ostane u vlasništvu grada, predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da će prihvatitit takvu odluku i da neće smenjivati “naprednjačke” funkcionere zbog toga.

Konačnu odluku da li će niški aerodrom vlasnički “ostati u gradu” ili “otići državi” doneće niški odbornici, ali ne zna se kad. Većinu u gradskom parlamentu ima SNS.

Hoćete da Niš to dobije? Hoće SNS u Nišu? Nema problema? Da ostane to gradu Nišu, ne Srbiji? Nema problema ljudi. Niko neće da skida u lokalnim odborima zbog toga, pa da smenjujemo ljude ili nešto. Nema problema, evo vam to. Ali onda ćete u Nišu morati da objasnite ljudima zašto zaostajete u razvoju ekonomski, zašto razvoj aerodroma ne ide tom brzinom i na takav način - rekao je Vučić.

Predsednik je ponovio da su potrebna hitna ulaganja od 15-20 miliona evra da bi broj putnika na niškom aerodromu nastavio da raste. Takve ocene su stručnjaci ranije ocenili kao “totalni politički spin”.

Potrebno je da se uloži 15-20 miliona evra da bi aerodrom nastavio da raste. Vi smatrate da ne treba to? Nego da grad Niš ulaže? Nama lakše. Samo nemojte da obmanjujete građane i nemojte ljudima da govorite da je država strano telo u Nišu, jer se odmah javljaju svi drugi koji će odmah da imaju za 3 godine više putnika nego Niš - kaže Vučić.

Ipak, predsednik je napomenuo da “još uvek nemaju odluku” o niškom aerodromu. Iako je Aerodrom “Konstantin Veliki” još uvek u vlasništvu Grada, Vučić kaže “da može da se dogodi da aerodrom vrate Nišu”.

Podsetimo, Aleksandar Vučić danas je otvorio fabriku Leoni, a ispred ga je dočekalo oko 7.000 ljudi iz cele jugositočne Srbije. Opozicija je za popodne najavila protest protiv poklanjanja aerodroma državi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Miggyy

    10:13 // 28. 4. 2018.

    По речима ΛV да оговорност мора да сноси народ за Косово и нишки аеродром. То није спорно, народ сноси, и овако и онако, сву одговорност за грешке које су чиниле власти задњих двадесетак година. Народ је начинио, чини ми се, највећу грешку што је изабрао овакву власт, која се промовише као народна. Народ је одговоран, не својом директном кривицом, што је доведен до руба пропасти, гладан, јадан, б

  • da znamo

    11:09 // 26. 4. 2018.

    Kojoj frakciji?

    • mark

      12:34 // 26. 4. 2018.

      Onoj koja ne da aerodrom !

  • Durlanac

    09:57 // 26. 4. 2018.

    Sada je jednostavno, organizujte referendum da vidimo misljenje vecine nislija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: