Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 5. 12. 2019.

| Politika

Vučić priznao da je SNS organizovao proteste čiju su organizaciju naprednjaci sa lokala negirali

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
protest
Vučić poručio naprednjacima da to više ne organizuju mitinge; foto: Vanja Keser

Iako su naprednjaci i učesnici protesta protiv “krvavog scenarija” u Leskovcu, Vranju i Nišu zbog naslovnice NIN-a i karikature u Danasu, tvrdili da su ih organizovali građani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je to ipak organizovao SNS, ali bez njegovog znanja.

Baneri i parole sa metama i porukama protiv nasilja, ali i prvog čoveka SSP Dragana Đilasa, vijorili su jugom Srbije. Međutim, ko je organizovao te mitinge, pod velom je tajne. Izvori Južnih vesti iz SNS tvrde da su oni organizatori, iako to negiraju čelni ljudi vladajuće stranke. O organizatorima ćute i u policiji.

Poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović bio je izričit da naprednjaci ne stoje iza protesta.

Međutim, Milovanovića i ostale je demantovao predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

Pitali ste me za okupljanja koja su organizovali članovi SNS. Ja moram da kažem da nisam imao pojma i molim ih da više ne organizuju. A beskrajno sam zahvalan tim ljudima. Nisu me pitali, nisu me obavestili, to je pokazalo da neku emociju imaju, ali pre svega, da su zabrinuti za budućnost svoje zemlje - kaže Vučić.

vučić Vučić demantovao članove SNS na čijem je čelu; foto: Vanja KeserPredsednik Srbije je zatim pozvao naprednjake da sede kod kuće i da rade.

Sedite, ljudi, u toplim domovima. Na posao. Radite. Borite se. Izbori su mesto kada se odlučuje o budućnosti Srbije i mi ćemo to na izborima i da pokažemo Inače ta želja koja postoji kod nekih da spreče slobodu okupljanja onih koji drugačije misle, to je… - odmahnuo je rukom Vučić.

Podsetimo, staru fotografiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa sajma oružja nedeljnik NIN objavio je, pa skinuo sa naslovne strane posle brojnih napada na redakciju ovog nedeljnika. U te napade upisao se i gradonačelnik Niša Darko Bulatović ocenom da su novinari pozvali na ubistvo Vučića, a zatim su se u napade na NIN upisali i niški odbornici.

Naposletku, naprednjaci su izašli i na ulice, a protesti su upravo krenuli sa juga Srbije - od Niša, preko Leskovca, pa do Vranja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    23:17 // 6. 12. 2019.

    Valjda su shvatili da ih i vodja ne podrzava,blamira i sabotira ih a oni u znak toga mu organizuju podrsku nose neke besmislene cedulje,lepe po gradu.Smesno i njima al sta ce jadnici,mora se.Organizovanje podrske kako kaze on je znak za brigu drzave.SvastaNeka mu stave belu bradu pa eto im cestitka ,samo irvase da nabave.Ha,zamisljam ga kako sedi u trznom centru a oni mu sede u krilu a on ih mazi

  • Mile protiv Botova

    23:57 // 5. 12. 2019.

    Pametna Srbija ne voli predsednika!

  • Leiijj

    22:03 // 5. 12. 2019.

    Jel se varam ili neki bot zna i komentar da napiše, mada ne verujem to je neki drugi.. ajde botovi udaraj minusevi, samo slepo i poslusno. P.S sendvic nema sad ali možda bude pred Novu Godinu.

    • 999

      06:46 // 6. 12. 2019.

      Kad stignu ORGANSKI iz Jovanjice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: