Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 6. 6. 2013.

| Politika

Vučić šokiran cifrom za Milanski edikt

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Alo.rs
Aleksandar-Vucic.jpg
Aleksandar Vučić, arhivska fotografija, foto: B92

Zbog neracionalnog raspolaganja državnom imovinom Aleksandar Vučić na Predsedništvu SNS-a oštro kritikovao stranačke prvake.

Kako prenosi list “Alo”, Vučić je posebno bio šokiran basnoslovnim sumama izdvojenim za promotivne aktivnosti proslave jubileja, koje su građane Srbije koštale oko 600.000 evra.

Na sednici Predsedništva, kako piše ovaj list, prvi potpredsednik Vlade je pokrenuo pitanje proslave Edikta i otvoreno kritikovao svoje stranačke kolege.

Do sada je na organizaciju proslave 17 vekova od donošenja Milanskog edikta, prema računici lista "Alo" potrošeno 3,7 miliona evra, ali za sada iz Ministarstva kulture nema obrazloženja zbog čega je tolika suma i kakvi su efekti.

konstantin I dalje se ne zna koliko je koštala predstava "Konstantin"Deo tog novca utrošen je na uređenje arheološkog lokaliteta Viminacijum, dok je na desetine miliona dinara potrošeno na organizovanje izložbi, opere i koncerta.

Podsetimo, do danas nije poznato koliko je tačno koštala pozorišta predstava “Konstantin”. Direktor Narodnog pozorišta Ivan Vuković, inače kadar SNS, već mesecima odbija da objavi precizne podatke, a u javnosti se odavno licitira sa cifrom od čak 19 miliona dinara.

19,4 miliona koštala je i poslednja manifestacija, takozvani "muzičko-scenski spektakl Constantinus Magnus” koji je u ponedeljak na dan gradske slave izveden na Letnjoj pozornici u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sonja

    11:35 // 23. 6. 2014.

    Sokiran Vucic?Pa gospoda NIKOLICI koliko puta bili u Nis?Naknadnom pamecu ne mogu bez opere.Gde se to edukovase za muziu,modu,donatorstvo.A da,na grbaci nas budala.Kada Nikolicev,a Perisic,ne talasaj

  • mile

    08:20 // 12. 6. 2013.

    Kad je Vucic sokiran cifrom,sta ostaje obicnom coveku.Cigla pa u izlog.

  • Petronije

    14:57 // 9. 6. 2013.

    U cifre spadaju samo 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 a SVE OSTALO su brojevi. Hvala

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: